iPon Hírek

Távozik a Microsoft Windows divíziójának vezetője

Dátum | 2012. 11. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Meglehetősen érdekes hír érkezett a Microsoft háza tájáról, amely arról szól, hogy Steven Sinofsky, aki 23 éve dolgozik a Microsoft kötelékében és eddig a Windows, illetve Windows Live divíziókat irányította, távozik a vállalattól. A változás azonnali hatályú, azaz a Microsoft már le is bonyolította a vezetőcserét.

Hogy mégis mi lehet a rendkívül gyors, meglepetésszerű távozás mögött? Hivatalosan nincs válasz a kérdésre, ám nevük elhallgatását kérő források szerint az állhat a háttérben, hogy Steve Ballmer, a Microsoft első embere új, frissített csapatot szeretne összeállítani annak érdekében, hogy a cég a jövőben hatékonyabban válaszolhasson a konkurensek lépéseire – itt főként a táblák szegmense felől jelentkező veszélyekre kell gondolni, amelyek ronthatják a Windows alapú mobil eszközök piacát. Persze az is felmerülhet, hogy a Windows és Windows Live divízió elnöke az egyes termékek minősége miatt kényszerült távozásra, ám a névtelenül nyilatkozó informátorok szerint ilyesmiről szó sincs.

Steven Sinofsky
A CNet News munkatársainak információi szerint Sinofsky távozása kölcsönös megegyezésen alapuló döntés eredménye volt. Érdekes azonban, hogy egyes vélemények szerint Sinofsky jó „elnök-vezérigazgató” alapanyag lehetett volna, ám ennek ellentmond, hogy a szakember megosztó személyiség volt a cégnél, így a vezetőség tagjaival nehezen jött ki, valamint az egyéb divíziók vezetőivel sem működött együtt megfelelően. Utóbbiak alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem kölcsönös megegyezéssel való távozásról, hanem leváltásról van szó, de ez a végeredmény tekintetében már aligha számít. Sinofsky egyébként fontos szerepet játszott abban, hogy a Windows Vista katasztrofális szereplése után a Microsoft a Windows 7-tel kiköszörülhette a csorbát. A szakember persze a Windows 8-cal kapcsolatos munkákból is kivette a részét.

Sinofsky-t egyébként korábban kritika is érte, méghozzá az Apple iPad miatt, ugyanis a népszerű táblára a Microsoft hatalmas késéssel reagált, ami meg is látszott a Windows részleg forgalmán. A táblák idővel egyre népszerűbbé váltak, a számítógép-eladások csökkentek és így a Windows részleg teljesítménye is csökkent.

Steven Sinofsky távozása után a Windows részleg szoftverekkel és hardverekkel kapcsolatos mérnöki feladatait mostantól Julie Larson-Green irányítja majd, a Windows eszközök üzleti és piaci stratégiájának kidolgozásáért pedig Tami Reller felel. Tami Reller persze ezzel párhuzamosan továbbra is betölti a vezető pénzügyi igazgatói, illetve a vezető marketingigazgatói posztot.


Julie Larson-Green egyébként 1993 óta dolgozik a Microsoft kötelékében. A szakember nevéhez fűződnek a korai Internet Explorer kiadások felhasználói kezelőfelületeinek dizájnjai, de ő áll az Office felhasználói kezelőfelületének átdolgozása mögött is. Itt a szalagmenükre kell gondolni, amelyek azóta a Windows 8 esetében a Windows intézőbe is beszivárogtak. Julie Larson-Green emellett a Windows 7-tel és a Windows 8-cal kapcsolatos munkákban is részt vett – többek között a felhasználói kezelőfelületek kialakításán is dolgozott.

Julie Larson-Green számára a Windows részleg vezetésével járó feladatok valószínűleg nem lesznek túlságosan újak, hiszen eddig a Windows divízió alelnöki posztját töltötte be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. GAdam1992
2012.11.14. 08:40
Ekkora bug van a windows 8-ban? 0.0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ByrDer
2012.11.14. 08:55
Egy UI designert neveznek ki elnöknek... ennél felszínesebb már nem is lehetne a windows fejlesztése (höhö).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. 5hR3kY
2012.11.14. 09:09
Szerintem a Steven Sinofsky úriember megérezte hogy kellemetlen fogadtatása lesz a Win 8-nak, és gyorsan melóhelyet váltott még mielőtt rásütik hogy miatta lett ilyen az új Windows.

Az új hölgyeményről pedig nem mondanám meg hogy az ötvenedik évét tapossa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. somakb
2012.11.14. 09:32
"Az új hölgyeményről pedig nem mondanám meg hogy az ötvenedik évét tapossa! " lehet 10 éve készült a kép...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. jozsefm
2012.11.14. 09:46
Érdekes ,hogy a 7-es csapatkapitányt kirugják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. petXYZW
2012.11.14. 10:04
"Egy UI designert neveznek ki elnöknek..."

Egy nőt neveznek ki elnöknek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Seraph6
2012.11.14. 10:46
"petXYZW : Egy nőt neveznek ki elnöknek..."

Ez a hozzászólás téged minösít, nemi sovinizmus a 21. században, felhívnám a figyelmedet arra hogy elméletileg véget ért a középkor egy ideje.
A kommentekben pedig hamarosan gondolom jön a megszokott dedó arról mennyire szörnyü a Windows 8.
Én megvettem és nagyon szeretem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Flegeton
2012.11.14. 11:00
Seraph6.: az még most is tart.
A feminizmus addig tart ameddig fel nem kell vinni a hűtőt a 10.re.

Nem egy egetrengető pozició és nem rázta meg az IT. világot. Lényegében ki nem sz. le. A takarítónők elnök helyettese is lehetne. Nem ezek a poziciók készítik a lényeget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. qwertzzui
2012.11.14. 11:25
2-3 hét és megtudjuk hogy miért is ment el/csapták ki valójában . Biztos van valami háttere...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mythbuster
2012.11.14. 11:57
Nem csodálkoznék ha egy nő miatt lett volna ilyen fos a windóz 8!

"Julie Larson-Green egyébként 1993 óta dolgozik a Microsoft kötelékében. A szakember nevéhez fűződnek a korai Internet Explorer kiadások felhasználói kezelőfelületeinek dizájnjai, de ő áll az Office felhasználói kezelőfelületének átdolgozása mögött is. Itt a szalagmenükre kell gondolni, amelyek azóta a Windows 8 esetében a Windows intézőbe is beszivárogtak. Julie Larson-Green emellett a Windows 7-tel és a Windows 8-cal kapcsolatos munkákban is részt vett – többek között a felhasználói kezelőfelületek kialakításán is dolgozott. "

Seraph6,
használd egészséggel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. s_erno
2012.11.14. 12:04
Az tény, hogy a hölgyet szívesebben "elnézegetem", mint az előző úriembert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim mythb...
2012.11.14. 12:16
Magyarul ennek a nőnek a munkássága testesíti meg mindazt, amit utálok felhasználóként a Microsoft termékekben, és ő az új góré ... örülök! Ezek után elvből törölném az összes Windows-t a gépeimről, ha nem csak ezen futnának exkluzívan a PC játékok ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sanyix
2012.11.14. 12:34
ui dizájnert? MS új neve Epl 2.0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Seraph6
2012.11.14. 14:49
Asagrim - Tegyél egy próbát pár linux disztróval, utána a kebledre öleled a jó öreg windowst, hidd el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. prohlep
2012.11.14. 15:03
Semmi sem alázza meg jobban a nőket, mint maga a feminizmus, ami abból a vízióból indul ki, hogy kevesebbre tartja a női létformát a féfiúitól, és ezt a szemléletet erőszakolja rá az ártatlan nőkre, a feminizmus áldozataira.

MicroSoft-ról most kiderült, hogy magas vezetői poszton volt és mos még magasabb vezetői posztra került egy olyan ember, akinek szakmai profilja a külsőségekkel való foglalkozás.

Na ez éppen a MicroSoft-ra vall. Emlékszem, hogy amikor régen se működött a korszak szerint elvárható szinten, akkor is vágyakozva néztem a MicroSoft szoftvereken megjelenő betütípusokra, hogy bárcsak mikor használna hasonlóan szépet a Linux. Na de a Linux mindig is rendesen működött, ráadásul a korszak szerint elvárható szintet meghaladóan.

1961 óta elfogadott világszabvány az UTC (Coordinated Universal Time).

2001-ből már nyoma van an interneten, hogy szakember kéri a MicroSoftot és visszatérően tárgyal a MicroSofttal, hogy szíveskedjenek megoldani azt a problémát, hogy a Windows nem képes minden más oprendszerhez hasonlóan UTC-ben kezelni az alaplapi hardver órát, és ebből bizony az internet terjedésével egyre nagyobb problémák adódnak.

2012-ben még mindig nem képes az immár 51 éves UTC világidő szabványt kezelni a MicroSoft. Reigistry vacakolással beállítható az UTC, de azért nem publikus, mert hibásan van megírva és mindenféle baj történik.

Ez az egyik fő ok, ami miatt egyik saját számítógépemre sem teszek a Linux mellé Windows-t.

Ha egy külsőségekre szakosodott felső vezető most még magasabb szintre lépett a MicroSoftnál, akkor nem sok jót várhatunk az olyan fontos és alapvető kérdésekben, amelyeken a külsőség nem segít.

UTC-nek lőttek MicroSoft berkekben, nem lesz egy jó darabig, mert nem tudják megírni, és mert a külsőségek csiszolgatásától nem válik működőképessé.

Le a MicroSoft diktatúrával!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. prohlep
2012.11.14. 15:14
"Seraph6 ... Tegyél egy próbát pár linux disztróval, utána a kebledre öleled a jó öreg windowst, hidd el."

Sokak tényleges számítógép igényére jó szívvel ajánlható a friss, tehát most éppen 12.10-es Ubunu. Puritánabb lelkületűeknek nagyon ajánlom a Debian-t, ami szerver kategóriásan komoly.

Én mintegy 10 évet használtam Debian-t, és csak azért tértem át egy éve Ubuntu-ra, mert ha laikusoknak azt ajánlom, akkor a minimum, hogy én magam is azt használjam, de én saját magamnak a Debian-t sokkal jobban szerettem. Viszont nagyra becsülom az Ubuntu mozgalmat, amely minden laikus által könnyen telepíthető és karbantartható stabil rendszert ad ingyen ajándékba. Ingyen élvezheti bárki a "Valódi Ubuntu Előny"-t

Akit a MicroSoft diktatúra ilyen olyan célprogramokkal a Windows-hoz köt, azoknak most nem tudok semmit sem ajánlani, hiszen éppen ez a diktatúra egyik eszköze, a kényszer fogyasztás, nincs választási lehetőséged.

De a diktatúra sarokba szorított áldozatai elgondolkodhatnának már végre egy MicroSoft diktatúra ellenes népfelkelésen. Amelyet persze a MicroSoft jogászai azonnal ellenforradalomnak bélyegeznének. De majd a szoftveres rendszerváltás után mi majd forradalomként fogjuk a népfelkelés emékét őrizni, és munkaszüneti nap lesz.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. EgoPista
2012.11.14. 15:17
"Magyarul ennek a nőnek a munkássága testesíti meg mindazt, amit utálok felhasználóként a Microsoft termékekben..."
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Oggy
2012.11.14. 15:48
Lázadjatok! Ne töltsétek le illegálisan az új Windowst sőt a régit jól töröljétek le és rakjatok fel akármelyik pingvines cuccot! Vagy ne is csak egyszerűen hazudjátok ezt!

Jól megmutattátok gratulálok aztabetyárját az ipon sőt a magyar IT közösség KRÉMJE keményen odabökött a Microsoftnak, igazi lázadás történt, prohlep vezette ezred sikeresen beírta magát a semmi nagy könyvébe.

Üzenetetek meghallgatott és segget töröltetett, remek munka volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2012.11.14. 16:25
Én almát használok, de szerettem a windózot a 98/Me/2000/XP/Vista/7 -es korszakában, a Visual Studióval együtt. Sőt a Server 2003/2008 -at is királynak tartom és mai napig használom, MSDNAA licenszel. Az másik kérdés, hogy mindegyiknek halomnyi hibája volt, és egyik sem működött rendesen és stabilan, de felhasználóbarát volt, és használható. Az otthoni PC -ken továbbra is 7 marad, majd ha elavul akkor is, míg nem lesz rá más alternatíva. Ami a munkát illeti ott a MacBook Pro-m, király operációs rendszerrel.

Ezt a pi**át meg ki kéne lőni a Marsra, az összes többi munkatársával akik egy sort is írtak a windóz 8 -ba!

Csak remélni tudom, hogy ez baromira nagy pofáraesés lesz a MS -nak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Seraph6
2012.11.14. 17:01
Valaki kifejtené miért is olyan szörnyü a 8 azonkívül hogy megváltozott a Start menü? A dizánj szubjektív, nekem tetszik az egyszerüség, funkcionális esztétika. Sokan meg az aero bevezetésénél hisztiztek ugyanígy hogy jaj, giccses! Most meg amikor kikerülnek az effektek az a baj.
Én örülök annak hogy végre a start menüben csoportokba rendezve, egy teljesképernyös felületen tarthatom a mappáimat és parancsikonjaimat, mivel az asztalt mindig üresen tartottam az éppen használt dokumentumok számára, azért is munkaasztal. Kész a munka, takarítás.
És úgy sírnak mintha kötelezö lenne használni. Van számtalan más OS a világon.
Elárulom hoy elöször nekem sem tetszett, és én is vártam hogy egy nagy bukta legyen.
Aztán adtam neki egy esélyt, megismertem a finomságait és megszerettem, mert jó, utána pedig megvettem.
Persze aki majd letölti ilyen-olyan torrentoldalakról a széthekkelt és exploitokkal, backdoorokkal és keyloggerekkel bövített csodaverziókat az majd ne csodálkozzon hogy anomáliákat produkál a rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Serap...
2012.11.14. 17:05
Seraph6:

Fedora 2-vel kezdtem úgy 10 éve, szóval szeretném azt hinni, hogy ha nem lenne program ami Windowshoz kötne (ami miatt kötelező használni ugye, mert a program megköveteli), akkor ellennék még Arc meg Debian társaságában is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. VAjZY
2012.11.14. 17:29
Kérlek szépen titeket, ne menjetek át óvodába, egy kis ideig próbáljuk meg enélkül! Mivel egy program nem csak egy dologról szól, mint ahogy nem csak felület van meg kód stb, tehát nem jelent semmit, hogy ki az igazgató. Az pedig, hogy nő-e vagy férfi hol számít neked? Ez maximum ott jelent valamit, aki ismeri, hogy ő egy soviniszta banya vagy épp nem (amúgy valóban feltűnően jó bőrben van ). Rá vagytok ragadva erre a témára, hogy UI tervező. ÉS? Most is mint mindig, ebbe fog tudni komolyabban beleszólni, mivel ehhez ért a legjobban. Lényegi változás nem történt. Egy ember cserélődött, ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim VAjZY
2012.11.14. 17:48
És pontosan ez a gond! Még komolyabban bele fog tudni szólni olyanba, amit nem kevesen eddig is utáltunk tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2012.11.14. 18:04
Asagrim +1!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2012.11.14. 23:01
prohlep:
A sulim miatt sajnos rá voltam kényszerülve az ubuntura. Először nem is volt vele bajom, szépen felment a windóz mellé és használni is tudtam, mígnem eszembe ugrott, hogy körülnézzek benne. Nos meg is találtam a szoftver központot, ahol legit ubi progikat és drivereket lehetett leszedni. Saját ubuntus nv drivert rakattam fel vele és 10 óra szarakodás után sem ismerte fel a karimat (gtx 560ti).
Gcc compiler + codeblocks mire(C# programozás miatt) sikerült rá felimátkoznom, azt hittem megőszülök (17órám ment rá, hogy menjen, persze a debug akkor sem ment a gcc beállítás miatt), a rootozós nem enged feltelepíteni dolgokat !Admin! hozzáféréssel egyszerűen kiborító, és még sok sok minden..

Pedig nem vagyok egy pc-s analfabéta (sőt kifejezetten ügyes vagyok benne), próbálkozom is, de egyszerűen az ubuntu túl puritán és komplikált egy átlag usernek. Nem mondom netezni könnyű vele meg filmeket nézegetni, de a többibe bele sem merek gondolni.
Mindenki aki ért hozzá, linuxot használ, a prog tanáraimat is megosztja a dolog (ők mind a kettőt használják), de nekem egyszerűen a win 7 fekszik jobban, mert amit ubuntuban 17óra alatt izadok, azt win7ben 2perc alatt megcsinálom. Ez nem rabszolgaság részemről, csak ezt szeretem.


A win8at is próbáltam és nem tetszik, hogy az asztal egy alárendelt opció, továbbá nehéz navigálni benne a csempék között.. (lehet ez azért van mert nem foglalkozom androidos,ios-es cuccokkal), de én a szolid, gyors és lényegretörő dolgokat szeretem. Ha giccs kell megyek plázázni.
A női vezetőkkel semmi baj addig amíg hozzáértők a témában, gondolom mindenkinek megvan a saját sztorija. Azonban a nagy egyenjogúság közepette a nők elgondolkodhatnának néha, hogy kinek mi való, mert bizony vannak dologok amik nem állnak jól
(pl elsősorban gondolok olyanra, hogy box,bodybuilding(a mi hormonjainkal)vagy súlyemelés)
Természetesen a cikkben szereplő hölgy elsősorban designer, ami nem egy rossz szakma
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY
2012.11.15. 02:32
Na látod, akkor mégse a csere a baj, hanem alapjáraton az egész. Ez már egy másik kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!