iPon Hírek

Távozik a Symbian vezére

Dátum | 2010. 10. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

"Személyes okokra" hivatkozva azonnali hatállyal lemondott eddig betöltött tisztségéről Lee Williams, a Symbian Foundation vezérigazgatója, az igazgatótanács pedig azonnali hatállyal ki is nevezte a helyére Tim Holbrow-t, aki eddig gazdasági igazgatóként tevékenykedett.

Messze nem az első csapás ez, amit el kellett szenvednie a Symbiannek az elmúlt hónapokban: a Nokiától is távozott (önként vagy önkéntelenül) a rendszer legfőbb támogatóinak némelyike, valamint a korábbi vezérigazgatót, Olli-Pekka Kallasvuo-t is lecserélték az ex-Microsoftos Stephen Elopra, és távozni készül a vállalat okostelefon-részlegének vezetője, Anssi Vanjoki is.

A Samsung és a Sony Ericsson is lemondott végleg a Symbianről, mivel az Androidban több lehetőséget látnak, legalább részben hozzáférhetnek a forráskódjához, és formálhatják. Láthatólag annak ellenére sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az egykor igen ígéretesnek tetsző Symbian^3, hogy végre megvalósított több olyan funkciót is, melyeket a riválisai már évek óta biztosítottak (pl. multitouch), mivel sokak szerint még mindig túl közel áll az egyre csak korosodó S60-as platformhoz.

Mindent összevetve tehát a Symbian jövője egyre komorabbnak tűnik - főleg, hogy a Nokia is mintha egyre inkább a MeeGóra helyezné a fő hangsúlyt. De meglátjuk, mit hoz még a jövő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. polarx
2010.10.20. 14:42
A címből kiindulva 2 dologra tudok következtetni vagy jobb lesz a symbian vagy ennél is szarabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!