iPon Hírek

Távozik az AMD pénzügyi igazgatója

Dátum | 2012. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD kötelékeiből hamarosan távozik Thomas Seifert, aki jelenleg az AMD pénzügyi igazgatójaként keresi kenyerét. A neves szakember – aki már 28 éve dolgozik az AMD-nél – azzal indokolta távozását, hogy új lehetőségeket szeretne keresni. Sajnos egyéb megbízható háttérinformáció nem tudható a meglehetősen érdekes esettel kapcsolatban, így csak arra támaszkodhatunk, amit az AMD elnök-vezérigazgatója Rory P. Read mondott hivatalos közlemény formájában.

Thomas SeifertAz AMD első embere megköszönte Thomas Seifert munkáját, valamint azt is, hogy 2011 folyamán ideiglenes elnök-vezérigazgatóként terelgette a vállalatot. Az AMD első embere szerint Thomas Seifert rendkívül magas szintű szakmai munkájának meghatározó szerepe volt abban, ahogy az AMD üzleti ügyei manapság alakulnak.

A semmitmondó közlemény mellett furcsa információk is keringenek a neten, amelyek arról szólnak, hogy az AMD pénzügyi igazgatójának távozása tervezett átalakítás eredménye. Sajnos utóbbival kapcsolatban további információ nem áll rendelkezésre, ugyanis a teljes történet egyelőre még nem ismert. Egyes pletykák szerint Thomas Seifert egy másik céghez igazol át, méghozzá vezérigazgatói posztra.

Ha a fentiek még nem is nyertek megerősítést, az viszont már biztos, hogy Thomas Seifert szeptember 28-ig még jelenlegi pozíciójában marad, majd ezután az AMD rangidős alelnöke és vállalati főrevizora, Devinder Kumar veszi át a helyét, igaz, ő csak ideiglenes pénzügyi igazgatói státuszt kap. Kumar megbízatása addig tart, míg a vállalat vezetése ki nem nevezi az új pénzügyi igazgatót.

Thomas Seifert lemondásának hírére a tőzsdei zárás utáni kereskedés alkalmával 12%-ot esett az AMD részvényeinek árfolyama.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. atti_2012
2012.09.18. 15:30
Menekülnek a süllyedő hajóról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. atti2010 atti_...
2012.09.18. 15:34
Az agyadról a rózsaszín köd menekül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. somakb
2012.09.18. 16:00
... mondjuk az az AMD szerencséje, hogy egy kb piaci értékkel nem rendelkező értéktelen cég esetén a 12% az értékben ugy így kb semmi ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tibaimp
2012.09.18. 16:01
atti2010 - 2012-09-18 15:34:19: no ez érdekes: hagy jegyezzem meg, hogy ez a probléma sok esetben, az amd fan emberkék, mint pl atti2010 kolléga személyeskedik!!! mikor a másik kolléga atti_2012 csak a moslékot szidta, egy céget, nem egy konkrét fórumtársat.

Lehet, hogy ezt is törölni fogják, csak megjegyeztem én, mint nem moderátor!

Hogy a cikkhez is hozzászóljak, nem jó hír, egy 28 éve ott dolgozó szakembert csak úgy kiütni, mondjuk lehet kell a vérfrissítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Flegeton
2012.09.18. 16:26
tibaimp.: azért ne írj olyanokat hogy pénzügyi szakember stb. a mi kormányunk is szakemberekből épül fel.
Egyszerűen csak másik rokon, haver ül a székben, ő már megszedte magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2012.09.18. 16:53
Flegeton: egy ilyen kaliberű céghez nem haveri alapon választják a vezetőket, azért mondom ezt, mert én is, igaz csak magyarországi szinten, a maga iparágában belül elég nagy cégnél vagyok középvezető, és ez nálunk is így van, már a mi szintünkön sem működik a "haver, rokon, sógor, koma". A politika az más, az összes politikust fel kéne akasztani, majd az utánuk következő generációt is, és csak a 3. generációt elfogadni, mint vezetőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2012.09.18. 17:26
@tibaimp: dehogy nem úgy működik, magyar cégnél biztos. Nem kell rizsázni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. uristen
2012.09.18. 17:40
Akkor lesnek nagyot, ha ez utan valami magyar emberke lenne helyette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2012.09.18. 18:19
Szakember ? Ezt soha nem tudni ... mindent meglehet kérdőjelezni. Gondolom nem csak nálunk vettek meg csomó diplomát stb nem véletlen változott/zik át egy-egy ember felvétele már ! NEM elég ha fel , vagy bemutatod érettségid/okleveleid/diplomád . Első a személyes elbeszélgetés aztán jöhetnek a papírok ... Eddig az ment, hogy egy a papír igazolja , hogy okos szakember valaki és van angol nyelvvizsga is ott és ez már elég volt. Elég baj hogy mennyiségi és nem minőségi emberek lettek képezve váltás után ... isszuk is a levét a sok okoska butaságának az eredményét... De lassan ébredezik valami már... de a bedugdosott embereket kikell ugrasztani a rejtekhelyekről. Nem túl sok , hanem rengeteg a semmit tévő pénzt-elnyelő, érdemi munkát nem végző ember . Van sok olyan tevékenység , ahova max 50-55éves korig engednék embereket dolgozni . Ne szemellenzővel dolgozzon 70évesen egy vénség - persze azt lehet irányítani - itt írd alá papi és TE is jóljársz .
Nah szóval kell a friss, új gondolatokkal érkező fiatalítás mindenhova - még AMD -hez is ... mit akar megváltani már egy korát lefutott ember ? max kell a jó fizu azt elvan. Mindenki pótolható ...
nem jó hír, egy 28 éve ott dolgozó szakembert csak úgy kiütni, vannak olyan munkakörök , ahol ez szükséges jó és változtatni kell , ha már egy 5X éves ember erre már magától nem képes ... nem akarja ő már megváltani a világot , főleg ha már anyagilag tele van.

Pár jóképességű friss mérnök is mehetne - magyarok ? ott vagyunk mindenütt , nagyon is szeretik a JÓ magyar munkaerőt minden téren elismertek vagyunk ! Csak néha a selejtes is próbálkozik , azt lássuk mi a vége ... szerencsére nem általánosítanak , mert a jó szakemberek/melósok és nem a kontárok vannak többségben . És sajna a java kimegy dolgozni külföldre pénz miatt érthető - de mi lesz veled Magyarország ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. carraroxt
2012.09.18. 18:37
Nem tudom miért annyira kirívó, hogy egy régi ember akár elmenjen egy cégtől. Ennyire furcsa, hogy nincs bebetonozva az illető a pozíciójába? Ez valóban komoly változás, de attól még közel sem sorsszerű, hogy rosszul süljön el.
Már csak pl. azért sem mert ez a Rory P. Read eléggé határozott, és lendületes ürgének tűnik, szóval aligha engedi széthullani a dolgokat...
egyébként részben eddig is azért rokonszenveztem a céggel, mert sokszor bizonyították, hogy van merszük nagyobb, kockázatosabb dolgokat is meglépni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tarill
2012.09.18. 23:00
megszedte magát és eltűnik mint szürke szamár a ködben, jólteszi költse csak, az a baj a politikusok is ezt csináljak csak annak mi isszuk a levét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MZperX75
2012.09.19. 11:02
Süllyed a hajó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!