iPon Hírek

Távozott a HMD Global vezetője

Dátum | 2017. 07. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Hatalmas meglepetést okozott a napokban Arto Nummela, de ezúttal nem egy új Nokia okostelefon leleplezésével, hanem azzal, hogy lemondott a korábban betöltött posztjáról. A HMD Global egyik legfontosabb kulcsfigurája csapot-papot hátra hagyva távozott, de állítólag nincsen gond.
Egy frissen formálódó vállalkozás esetében sosem lehet túl jó jelnek tekinteni, ha távozik a vezető, és a HMD Globálnál éppen ez történt, a cég első embere, Arto Nummela azonnali hatállyal lemondott minden posztjáról és elhagyta a vállalatot. Ráadásul a HMD Global az elmúlt évek egyik legnagyobb kihívásába vágta a fejszéjét azzal, hogy megpróbálja újra sikeressé tenni a Nokia márkanevet a mobilpiacon, ennek köszönhetően pedig különösen nagy médiafigyelem kíséri a vállalat minden lépését. Egyelőre semmit nem lehet arról tudni, hogy miért távozott Arto Nummela a vezetői székből, de a hirtelen döntés hátterében minden bizonnyal a személyes kapcsolatok megromlása áll. Néhány szaklap próbált konkrétabb információkat is megtudni, de a HMD Global nem árulja el, hogy pontosan miért alakulhatott így a cégvezetés és Nummela kapcsolata. „Arto Nummela kulcsszerepet játszott a HMD Global működésének megteremtésében, a csapatépítésben és az első termékek elindításában. Az egész igazgatóság nevében köszönetet mondok Artónak a hozzájárulásáért, és kívánom neki, hogy a további törekvései során is sikeres legyen” – mondta el Sam Chin, az igazgatótanács oszlopos tagja.
A HMD Global több jó húzást is maga mögött tudhat már, és reméljük, hogy az új vezetés alatt is lesznek még olyan remek lépései a vállalatnak, mint amilyenek eddig voltak. Gondolunk itt elsősorban az Android bevezetésére, a feature phone-ok folyamatos fejlesztésére (ezekből milliókat adnak el még napjainkban is, és különösen kedveltek a Nokiák), és az olyan médiahekkre, mint a Nokia 3310 újból kiadása. Legutóbb pedig már arról beszélhettünk, hogy a Zeiss optikák is visszatérnek, amik szintén egy szép korszakot juttathatnak az érdeklődők eszébe, hiszen a Nokia a Zeiss-szel annak idején kiváló kamerákat tett le az asztalra, amelyeknek ritkán akadt méltó ellenfele. Arto Nummela helyét a finn vállalat élén Florian Seiche vette át. Seiche is öreg motoros már a telekommunikációs ágazatban, megjárta a kilencvenes években a Siemenst, majd dolgozott az Orange-nél, társalapítója volt a HTC-nek, 2013-ban igazolt a Nokiához, illetve a felvásárlást követően a Microsofthoz és ott volt a HMD Global létrejötténél. A vezetés hangsúlyozta, hogy az igazgatói székben történt változás nem lesz hatással a vállalat működésére, tovább haladnak a kijelölt úton és végigviszik a felállított terveket.
Balra Arto Nummela, jobbra Florian Seiche.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!