iPon Hírek

Távvezérelt, áttetsző képernyő MS-módra

Dátum | 2009. 11. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Érdekes újdonságot mutatott be a héten Craig Mundie, a Microsoft vezető fejlesztője, végiglátogatva különböző főiskolákat, mindenütt szemléltetve az újdonság képességeit és lehetőségeit.


Alapvetően egy olyan áttetsző felületről van szó, amely szóban kiadott parancsokkal, gesztusokkal és mozdulatokkal (a'la Natal), valamint nézéssel (tehát figyeli, hogy hova esik a tekintetünk fókusza, és erre reagál) vezérelhető. Persze ha időnként valóban precíz bevitelre van szükség, még mindig használhatunk ceruzát is.

Mundie elmondása szerint a jövőben azért lesz különösen fontos és meghatározó a fejlesztésnek ez az iránya, mert az érintésvezérlés bármilyen jó is, közben mégis erősen korlátoz. Ezzel szemben az "érintésmentes" vezérles jóval nagyobb szabadságot ad és gyakorlatilag bárhol, bármire, bármilyen formában felhasználható.


Abban tehát teljesen biztos, hogy ez a technológia meglehetősen széles körben el fog terjedni, csak azt nem lehet tudni még, hogy e terjedés kezdete mikorra várható, mivel maga a projekt is fejlesztés alatt áll még.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Gundam00
2009.11.09. 17:03
Na ez már lassan tényleg olyan lessz mint a KÜLÖNVÉLEMÉNY-címü filmben és még kesztyü sem kell majd hozzá , tiszta állat .

Remélem egyszer nekem is lessz ilyen cumóm othon !!

igaz még nem tudom minek. De én technologie-fan vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Live long&Prosper
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!