iPon Hírek

Technikás, Androidos táblával készül a Notion Ink

Dátum | 2009. 12. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Érdekes új alkotással készül a Notion Ink, nevezetesen egy olyan Androidos táblával, ami Pixel Qi-féle "hibrid" LCD-t használ - tehát napfényben is jól látható, plusz e-olvasóként is használható.


Ami a kijelző számszerű adatait illeti, az a jelek szerint 10,1 hüvelykes lesz, és 1024 x 600-as felbontású. Természetesen érintős, és ellátták még ragyogásgátló, valamint zsír- és karcolásálló bevonattal is.

Lesz persze kamerája is: 3.0 megapixeles, videórögzítésre is képes, autofókuszos. Emellett helyet kaptak még benne olyan finomságok, mint A-GPS, digitális iránytű, gyorsulás- és közelségmérő, fény- és vízérzékelő.


Feltehetőleg egy nVidia Tegra T20-assal látják el, valamint 16 (vagy 32, igény szerint) GB tárhellyel, plusz SD-kártya rekesszel. Lesz persze rajta USB- és HDMI-csatlakozó, WiFi b/g, Bluetooth 2.1+EDR, 850/1900/2100 UMTS/HSDPA.

Mindezek ellenére azonban meglepően jónak ígérkezik az akku-üzemideje is: készenléti állapotban 48, HD-lejátszás esetén 8, WiFi-böngészésnél pedig 16 órát adnak neki. Árat és megjelenési időpontot feltehetőleg a CES-en hallhatunk majd. Komoly ígéretek, majd meglátjuk mi lesz belőlük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Peterku
2009.12.21. 12:54
Végre egy gép, amely egyszerre váltja le a navigációt és a netbookot - utazáshoz, nyaraláshoz ideális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!