iPon Hírek

Technológiai áttörésre készül a Qimonda

Dátum | 2008. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Qimonda a mai napon elérhetővé tette hosszú távú útitervét, amelynek keretein belül az elkövetkezendő évek folyamán a vállalat 30 nm-es gyártási technológiával készülő memória chipeket is készíthet. A technológiái áttörést a vállalat új eljárásával lehet majd kivitelezni: a Quimonda a Buried Worldline DRAm elnevezésre hallgató eljárás segítségével növeli majd a chipek teljesítményét, illetve ezzel egy időben csökkenti fogyasztásukat és méretüket is.

A vállalat az új technológiát elsőkét a 65 nm-es csíkszélességgel készülő 1 Gbites DDR2-es chipeknél alkalmazza, ezek az egységek várhatóan az idei év második felétől kezdve készülhetnek nagyobb mennyiségben.


" Az új technológiának köszönhetően jelentősen javíthatjuk termelékenységünket, ezzel egy időben viszont olyan ár/bit hányadost tudunk majd elérni, amelyre a cég története során eddig még nem volt példa." - mondta a Qimonda AG elnök-vezérigazgatója, Kin Wah Loh. "Mi vagyunk az első vállalat a memória piacon, aki nyilvánosságra hozta DRAM útitervét, amelyben szerepel a 30nm-es gyártási technológiára való áttérés is: a technológia segítségével akár 4F² mérettel rendelkező cellákat is készíthetünk majd." - tette hozzá. " A bejelentéssel vállalatunk továbbra is őrzi vezető szerepét fejlesztés tekintetében a memória piacon. Ez a lépés további együttműködések alapjaként is szolgálhat."

A vállalat a 46 nm-es csíkszélességgel készülő memória chipek sorozatgyártását várhatóan 2009. második felében kezdi meg, természetesen ezeknél a termékeknél is a már említett Buried Wordline DRAM technológiát alkalmazzák majd. A 46 nm-es egységek esetében ostyánként több, mint kétszerannyi bit elhelyezésére lesz lehetőség, mint az előző, 58 nm-es gyártási technológia esetében. A vállalat a technológia alkalmazásának érdekében egyszeri, 100 millió eurós befektetést hajt végre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:22
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!