iPon Hírek

Tegra 2-re és Androidra alapoz az új HTC tábla

Dátum | 2010. 09. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DigiTimes illetékesei némi nyomozás után kiderítették, hogy az ASUS-hoz köthető Pegatron egy Android alapú tábla konfiguráció gyártására kapott megbízást a HTC-től. A Pegatron illetékesei egyelőre érthető módon nem reagáltak a hírekre, de abból kiindulva, hogy a DigiTimes elég megbízható forrásokkal dolgozik, mindenképpen hihető a történet.

No de mi is lesz a HTC tábla konfigurációjában? Úgy tűnik, hogy egy 720p-s, azaz 1280 x 720 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelző, valamint az Nvidia Tegra 2 SoC chipje, amely ütőképes teljesítményt és szolgáltatásokat kínál majd a rendszer számára. A termék 2 GB-nyi memóriával és 32 GB-nyi NAND Flash tárhellyel rendelkezik majd és fel lesz szerelve mind WiFi és Bluetooth adapterekkel, mind pedig GPS vevővel. A Tegra 2 SoC jóvoltából nem lesz akadály a HD filmek lejátszása sem, legyen szó helyi fájlról vagy internetről érkező videó folyamról, ugyanis mindkettőhöz kínál majd a rendszer hardveres gyorsítást.


A HTC készülékének várható megjelenési időpontja ugyan még nem tisztázott, de az már sejthető, hogy mennyibe fog kerülni: az informátorok szerint a készülék átszámítva 790 dollárnak megfelelő tajvani dollárért kerül majd forgalomba. Ez az összeg az Amerikai Egyesült Államok területén lehet, hogy némileg kedvezőbb lesz, de az biztos, hogy az újdonság ár tekintetében nem megy az iPad által képviselt szint alá.

Érdekesség, hogy a hírek szerint már az Apple műhelyében is készül egy friss tábla konfiguráció, amely valamikor a következő év első negyedévében kerülhet forgalomba, ám a készülék várható specifikációi egyelőre nem ismertek. Úgy tűnik, mozgalmas időszak következik a tábla PC-k piacán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. somakb
2010.09.21. 20:34
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. somakb
2010.09.21. 20:34
Az a 2gb memória nem gyenge... eddig 512mb-nál többet nem nagyon tettek az arm procik mellé a tabletekbe. A 720p is dícséretes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LavX
2010.09.21. 22:06
de még mindig nem látom sok értelmét az iPadnak és a klónjainak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hakosh2
2010.09.21. 22:31
Én meg nem látom értelmét a "nem látom értelmét" kommenteknek. Neked nem kéne, másnak meg igen. Miért kell mindig megbotránkozni az olyan dolgokon, amire valakinek nincs szüksége?

On: menő cucc, ezzel már tényleg nem versenyezhet az iPad. Jó lenne ha USB-vel is fel lenne szerelve. Engem még a kijelző típusa és az akku mérete érdekelt volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LavX
2010.09.21. 22:40
OFF!
hakosh2: Én meg annak nem látom értelmét, hogy ezt miért írod be kommentbe, hogy te nem látod értelmét, hogy minek nem látom az értelmét, mikor ezt pm-ben is leírhattad volna nekem, de ha már itt vagyok leírom ide, hogy mi az a hozzászólás: magyarázni(írni inkább) szoktuk hogy mit szólunk az adott hírhez(Én itt leírtam, hogy nem tudom mi értelme van ennek a sok iPad klónnak.), illetve a benne szereplő dolgokhoz. Szal légyszi ne mondd meg nekem, hogy mit kommentelhetek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hakosh2 LavX
2010.09.21. 23:23
Én nem mondtam meg neked, hogy mit kommentelhetsz, csak azt, hogy én minek nem látom értelmét. Ennyi erővel te meg ne mondd meg a HTC-nek, hogy mit gyártson. Érted...
Én arra gondoltam, hogy totál felesleges kinyilvánítani, hogy nincs rá szükséged, mert az kb. egyenlő az elsőzéssel vagy azzal, amikor odaírják a torrentekhez, hogy "thx a feltöltést". Persze felőlem ettől még beírhatod mindenhova, ha akarod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX somak...
2010.09.22. 00:09
Samsung Galaxy S pedig telefon 2GB RAM és ROM is.

hakosh2:
Nem látja értemét akkor ez van, ez is vélemény, szerinte tablet pc-k feleslegesek és ennyi, hír szempontjából tényleg nem egy sokat mondó vélemény, de ez miatt kár is megszólni, át kell siklani felette és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. straw
2010.09.22. 07:13
@StevyXIX: ennek azért olvass utánna mert nem pont így van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2010.09.22. 09:51
LavX: Eleinte én sem láttam, de igazából annak jó, aki nem használja komolyabb munkára/játékra a gépet. Irodai szoftverekre, internetezésre, videónézésra, "egyszerűbb" játékra tökéletesen alkalmasak. Kicsi, könnyű, és majd olcsóbb is lesz idővel. Ráadásul csoportmunkánál is jól jön, ha meg akarsz mutatni valamit másnak, akkor egy laptopot is nyűgős átcipelni, ha a másik éppen nem tud odajönni.
Már csak egy kiegészítő billentyűzet kell még ezekhez, mint amilyet az iPad-hez is lehet kapni.

Az nVidia meg elkezd szárnyalni, ha beindul a tábla piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!