iPon Hírek

Tegra 3-as tábla PC, elsőként az ASUS-tól?

Dátum | 2011. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia Tegra 2-es SoC egysége még csak napjainkban kezd megjelenni az iPad riválisnak szánt tábla konfigurációkban, pedig már több, mint egy éve elérhető, sőt, már utódjának megjelenéséig sem kell sokat várni. A DigiTimes ipari forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ASUS már azon munkálkodik, hogy a nem is oly távoli jövőben Tegra 3 alapokon nyugvó tábla PC- dobhasson piacra.


A Kal-El kódnévre keresztelt Tegra 3-as SoC sorozatgyártása a korábbi hírek és az Nvidia tervei szerint idén augusztusban kezdődhet meg. A VR-Zone által bemutatott prezentációs képkockák alapján tudható, hogy az Nvidia még ősszel elérhetővé teszi majd az új SoC egységet partnerei számára, így az ASUS már akár szeptemberben elkészülhet Tegra 3 alapú tábla PC-jével, amely nem sokkal ezután meg is jelenhet kereskedelmi forgalomban. A DigiTimes forrásai arról nem adtak információt, hogy a rejtélyes ASUS tábla pontosan mikor debütálhat, de az őszi megjelenés ennek ellenére elég valószínű.


A Tegra 3 egyébként több szempontból is előrelépés lesz a Tegra 2-höz képest. Az új SoC kettő helyett már négy ARM architektúra köré épülő processzormaggal érkezik és nem jelent majd számára nehézséget, hogy 2560 x 1600 pixeles natív felbontás mellett üzemelő külső kijelzőn HD videót játsszon le. Az új SoC egy rendkívül fejlett grafikus alrendszerrel érkezik, amely jóval ütőképesebb lesz, mint a Tegra 2 belsejében rejlő GPU. Az Nvidia korábban azt állította, hogy a Tegra 3 összességében ötször akkora teljesítményre lesz képes, mint a Tegra 2.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kontar
2011.05.06. 11:31
"Az Nvidia korábban azt állította, hogy a Tegra 3 összességében ötször akkora teljesítményre lesz képes, mint a Tegra 2."

Ha azonos fogyasztásra értik, akkor az nem semmi
Ideje lesz a fejlesztők körmére nézni, mert 4magot még az asztali szoftvereknek is a fele ha használja csak ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cooley
2011.05.06. 13:41
Az az érdekes, hogy az nV ütemterve szerint 4 év alatt meg 100szorozzák a Tegra 2-es GPU teljesítményét. Amivel már gyakorlatilag megközelíthetik az akkori asztali videokártyák teljesítményét. Na ha tényleg képes lesz arra, és mindezt azon a fogyasztáson műveli majd, mint a Tegra 2, kétségtelen, hogy ezé a technológiáé lehet a jövő. Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle! Egy korábbi ARM-es cikknél egyébként valaki leoltott, hogy hogyan érnének már el ilyen teljesítménynövekedés közel azonos fogyasztással. Hát úgy, hogy ez a 12magos(shaderes)Kal-El GPU 40nm-es csíkszélességen készül, amit még bőven van hova csökkenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2011.05.06. 18:19
kontar: ARM-re lehet hogy nagyobb hatásokkal tudnak programozni, vagy tök más és elvből jobb is, kitudja.

Cooley: már itt is 2 és 3 között 5x-ös sebesség növekedés várható a marekting duma szerint. Azért egy tegra 2-vel is bőven ellehet lenni nem hogy az 5x-ösével Hát ha lemennek az intel féle 22nm-es tervre ami most valami új gyártási sor meg a 3D hidak meg bánat tudja mik, akkor azzal már sokat tudnak spórolni áram téren is meg hűtésben is sokat jelenthet (ugye az intel meg az nv most nagy spanok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!