iPon Hírek

Tegra alapú MID készülékek alig 100 dollárért

Dátum | 2009. 02. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Nvidia a Google-lel és az Open Handset Alliance-cel folytatott együttműködést az elmúlt időszakban, amelynek gyümölcseként a vállalat az Android platformmal is kompatibilissé tette a Tegra névre hallgató SoC (System on chip, azaz rendszer egy chipen) megoldásait. Ezzel együtt a vállalat egy referencia megoldást is bemutatott, amely a Tegra 600-as sorozatú SoC egységekre épül és amely akár 99 dolláros MID (mobil internetes egység) termékek készítését teszi majd lehetővé.

Az új, Tegra APX 2600-as típusjelzéssel ellátott processzor a Tegra APX család legfrissebb tagja, amely továbbfejlesztett NAND Flash támogatással érkezik. Az APX 2600-as központi egységgel ellátott, Android platformra épülő MID egységek az Nvidia standján már bemutatkoztak a Mobile World Congress alkalmával. A gyártó partnerei várhatóan az idei év második negyedévétől kezdve érhetik majd el az optimalizált és gyorsított Android támogatást kínáló egységeket.

Ezzel együtt a Tegra 600-as sorozatú SoC egységekre épülő megoldások is bemutatkoztak, ezek azok a termékek, amelyekről a bevezetőben is szó volt. A 99 dolláros MID készülékek előállításához szükséges újdonság már több gyártó fantáziáját is megmozgatta: az ST-Ericcson például 3G támogatást biztosít majd az új platformhoz, ezzel egy időben az ICD - aki az egyik legnagyobb ODM gyártó (Original Design Manufacturer) - bejelentette, hogy támogatja az új platformra épülő termékeket.

A 2008 első felében bemutatott Nvidia Tegra chipeket egyelőre egyetlen gyártó sem alkalmazza a mobil internet-képes egységekben, illetve okostelefonokban. Most a gyártó bizakodó: szerintük az első Tegra alapokon nyugvó készülékek már az idei év második felében feltűnnek majd a piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tomi5husi
2010.01.20. 11:10
Hali!
Azt szeretném megtudni hogy hol és hogy mennyiért lehet ma hozzájutni ehhez a telefonhoz mert nagyon nem lehet találni.
ELŐRE IS KÖSZI A VÁLASZT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!