iPon Hírek

Tegra, ION 2, AMD Congo: ezekre épít az ASUS

Dátum | 2010. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS mérnökei számos új konfiguráció készítésén munkálkodnak jelenleg is, amelyek között Tegra alapokon nyugvó Eee Pad, illetve ION 2-es platformra épülő Eee PC is található, sőt, a vállalat február folyamán az AMD Congo platformja köré épülő 12,1 hüvelykes Eee PC-t is piacra kíván dobni. Nézzük is az újdonságokat egyenként, sorban.

ASUS Eee Pad a Tegra erejével


Az ASUS Eee Pad-jának érkezéséről már egy ideje tudhatunk, ám a korábbi pletykák szinte semmi konkrétummal nem szolgáltak a készülékkel kapcsolatban. A legfrissebb hírek sem bővelkednek részletekben, de a DigiTimes informátorainak köszönhetően annyi már tudható, hogy a szerkezet az Nvidia SoC megoldására, a Tegrára épül. A források nem emelték ki, hogy konkrétan melyik Tegra kiadást alkalmazza majd a gyártó a készülék esetében, de abból kiindulva, hogy a szerkezet majd csak az idei év júniusában megrendezésre kerülő Computex alkalmával mutatkozhat be először a nagyközönség előtt, minimális esélye van, hogy az ASUS első generációs Tegra chip köré építi a rendszert. A termék 4 és 7 hüvelyk közötti képátlójú kijelzőve rendelkezik majd, amely a többérintéses technológiát is támogatni fogja. A szerkezet a Tegra 2 sajátosságai miatt képes lesz 720p, illetve 1080p (Full HD)  videók lejátszására is. Az ARM processzorral felvértezett konfiguráción a legfrissebb értesülések szerint Android operációs rendszer lesz. A készülék pontos ára nem ismert, de annyi már biztos, hogy 500 dollárnál alacsonyabb áron lehet majd hozzájutni.

A megjelenés közeledtével remélhetőleg érdemi információk is kiszivárognak majd az újdonságról.

ION2-es Eee PC is érkezik

A gyártó tarsolyában egyéb ínyencségek is találhatóak a Tegra 2-es Eee Pad-on kívül: áprilisban az Nvidia ION 2-es platformja köré épülő 12.1 hüvelykes LCD kijelzővel ellátott ASUS Eee PC is megérkezik majd. Az ION 2 az első generációs ION platformmal ellentétben már nem integrált, hanem diszkrét videó vezérlővel karöltve alkalmazza az Intel Atom processzorait, azok közül is az új, beépített memóriavezérlővel és integrált videó vezérlővel ellátott PineView chipeket. A korábbi hírek alapján úgy tűnik, hogy az ION 2-s rendszerekben GT218-as GPU lapul majd.

AMD Congo alapokon nyugvó Eee PC is készül


A kínálatban szerepelni fog egy szintén 12.1 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC is, amely az AMD Congo platformjára alapoz és amely február folyamán mutatkozik be. Ez a rendszer az Eee PC 1201T modell lesz, amelyet már az idei CES alkalmával is láthattunk. A 1201T esetében Athlon Neo MV-40-es processzort, Radeon HD 3200-as sorozatú integrált videó vezérlőt, valamint egy 12.1 hüvelykes, 1366x768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt alkalmaz majd a gyártó. A rendszerben elhelyezett akkumulátor hatórás működést kínál majd egyetlen töltéssel. A termékről részletesebb információk itt olvashatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Kobaljov
2010.01.20. 20:25
Ajjaj, ezeknél a "X dollár alatt lesz az ára" kijelentéseknél az ár végül nem annyira szokott eltérni attól az X-től, és az 500 USD azért soknak tűnik Eee Padért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Peterku
2010.01.20. 22:36
Az EEE PC szép lesz, kicsit a MacBook Próra emlékeztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!