iPon Hírek

Tegra K1-es SoC egységet kapott az új HP Chromebook

Dátum | 2014. 12. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Újabb taggal bővült a Chromebookok kínálata, ugyanis a HP piacra dobta legfrissebb megoldását, amely Tegra K1-es SoC egységgel és 14 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel próbál szerencsét.
A 439,99 dolláros árcédulát viselő HP Chromebook 14 Touch érintőképernyője Full HD-s felbontású, így a képélességgel biztos nem lesz probléma. A gép fedélzetén lévő Tegra K1-es SoC egységről sajnos nem derült ki, hogy 32-bites Cortex-A15-ös vagy 64-bites Denver alapú megoldás-e, de előbbire talán nagyobb az esély. Az első Tegra K1-es Chromebook, amely augusztus folyamán mutatkozott be és az Acer műhelyéből érkezett, 32-bites Tegra K1-es SoC egységet tartalmazott, méghozzá 4 GB-nyi rendszermemória társaságában.
A HP Chromebook 14 Touch ugyancsak 4 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es integrált rendszermemóriát kapott, az adatok tárolásáról pedig egy 32 GB-os eMMC alapú tárhellyel gondoskodik. Felszereltség tekintetében egyáltalán nem rossz a HP megoldása, ugyanis 802.11ac WiFi, illetve Bluetooth 4.0-s modul egyaránt található a fedélzetén, sőt, az USB 3.0-s és USB 2.0-s portok, valamint a HDMI videó kimenet sem hiányzik róla. Extraként egy microSD memóriakártya-olvasót is kapunk. Az újdonság fejhallgató kimenettel, mikrofon bemenettel és HD webkamerával egyaránt rendelkezik, és beépített digitális mikrofonja is van, így tökéletesen alkalmas videótelefonálásra, mindenféle kiegészítő nélkül. A 19,56 milliméter vastag masina 1711 grammot nyom a mérlegen, tápellátásról pedig egy 37 wattórás, háromcellás lítium ion akkumulátor gondoskodik, ami egyetlen teljes töltés hatására 8,25 órányi üzemidőt biztosít.
Az Acer fentebb már említett megoldása, a Chromebook 13 kereken 13 órányi üzemidő elérésére képes egyetlen akkumulátortöltéssel – persze az a noteszgép csak 13 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kapott, ami ráadásul érintő támogatással sem rendelkezi, tehát valamit valamiért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!