iPon Hírek

Tegra X1 alapokra költözik a SHIELD Portable?

Dátum | 2015. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia várhatóan hamarosan bemutatja legújabb Shield sorozatú termékét, a Shield Portable frissített változatát, amely a korábbi Tegra 4-es SoC helyett egy sokkal ütősebb központi egységet, egy Tegra X1-es SoC-ot kaphat. A hordozható játékkonzol elég régóta a piacon van, így kétségtelenül időszerű lehet a frissítése.
A szemfüles külföldi források némi bizonyítékot is találtak az újdonság érkezésére. Az egyik bizonyíték Bluetooth SIG dokumentumokban tűnt fel, a másik pedig A WiFi Alliance terméklistáján. Hogy nagyjából milyen újításokra számíthatunk a nagyobb teljesítményt kínáló Tegra X1 SoC mellett? Egyrészt érkezik kétsávos 802.11ac WiFi támogatás, plusz Bluetooth 4.1-es támogatással is felvértezik az újdonságot. Az operációs rendszer szerepét nem túl meglepő módon Android 5.0-s töltheti be.
Az új Shield Portable egyszóval minden tekintetben gyorsul, de ezen felül egyéb újításokat is kínálhat, azaz akár nagyobb felbontású kijelzőt és több rendszermemóriát is kaphat, mint elődje. Dizájn tekintetében a szokásos koncepcióra számíthatunk: egy testesebb, Xbox-stílusú játékvezérlőre, amelynek tetején egy kihajtható kijelzőt helyeztek el.
A jelenlegi modell
Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor érkezhet meg a frissített Shield Portable, de a pletykák szerint már nem kell rá sokat várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteoreso
2015.04.01. 22:59
Szerintem ez egy érdekes találmány csak kevés az Androidra a jó játék.
Mármint hogy több ezer van csak a szinvonalas kevés.
Da ha utazol egy vonaton 1-2 órát arra tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2015.04.02. 09:03
Költözhet ez akárhova, így is-úgy is bukta az egész, ha tablet + kontroller, ha kontroller formájú az egész gép. Persze ezt azután fogják beismerni, miután az átvert elégedetlen GTX970 tulajoknak visszafizetik a pénzüket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!