iPon Hírek

Tekintélyes MS-befektetés az érintés fejlesztésébe

Dátum | 2009. 01. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Nem kevesebb, mint $24 millió dollárt invesztált az izraeli székhelyű, feltörekvő N-Trigbe a Microsoft annak érdekében, hogy integrálhassa az érintőképernyő-fejlesztési eredményeiket a Windows 7-be.

Az új vállalat ugyanis laptopokhoz és konvertálható táblákhoz tervezett érintőképernyőkkel foglalkozik, a paneleit pedig már most is használja a Dell a Latitude XT-ben, valamint a HP a TouchSmart tx2-ben, egyéni megoldások segítségével megelőzve már a Windows 7-et is a többérintéses képernyőjű gépek terén.

Az N-Triget mindeddig leginkább csak vállalkozó kedvű befektetői csoportok támogatták (mint például az Aurum, a Canaan, a Challenger és az Evergreen), így a Microsoft lényegében az első "szakmai" pénzelő a sorban. Mindenesetre a cég már eddig is több tízmillió dolláros támogatásokat tudott összegereblyézni, így nem kizárt, hogy a végén még tényleg viszik is valamire.

Hogy az érintőképernyős számítógépek úgy általában véve mennyire válnak majd népszerűvé, az már mindenesetre egy másik kérdés. Táblák esetében persze egyértelemű a dolog, és ott nincs vele gond, de laptopoknál és PC-knél már problémásabb lehet a dolog, ha sokáig kell a "levegőben lógnia" az ember kezének. De kétségkívül erre is fény derül majd idővel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.13. 13:38
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!