iPon Hírek

Telefon töltése kikapcsolt notebook USB-portjáról

Dátum | 2008. 04. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Manapság egyre több olyan hordozható készülék (PDA, PNA, MP3 lejátszók, stb...) van, amelyet laptopunk vagy asztali számítógépünk USB portjára kötve tudunk tölteni. A megoldás sok esetben rendkívül kényelmes lehet, mivel az adatátvitelhez használt kábelen keresztül egy füst alatt feltölthetjük a készülék akkumulátorát is. Sok esetben jól jönne az is, ha a kikapcsolt asztali számítógép vagy notebook USB portjáról is tudnánk tölteni a készülékeket, de ez jelenleg még nem lehetséges... vagy mégis?

A Satellite U300-as sorozat tagjait is felvértezik majd az új technológiával.
A Toshiba legújabb fejlesztésének köszönhetően hamarosan lehetőség nyílik alvó- vagy kikapcsolt állapotban lévő noteszgépünk USB-portjainak használatára is. A gyártó legfrissebb módszerének segítségével az USB kábelen keresztül tölthető készülékek akkumulátorainak feltöltéséhez ezentúl nem lesz szükség a notebook bekapcsolására, mivel alvó és kikapcsolt állapotban is vehetünk majd fel áramot az új Satellite modellek USB portjából. A Sleep-and-Charge USB portok egyelőre csak néhány Toshiba notebook esetében lesznek elérhetőek, a noteszgépek listája a következő: Satellite U400, M300, A300 és a P300-as sorozat tagjai.

A Toshiba találmánya valószínűleg széles körben válik népszerűvé és talán ösztönzi majd a többi gyártót is, hogy átvegyék a rendkívül innovatív módszert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.04.04. 15:12
(Vendég_Én_* @ 2008 Apr 4, 06:39) [snapback]22245[/snapback]
Ebben mi a jó? Akkor meg a notesz akksija fog lemerülni. Szóval adtunk a sz**** egy pofont.


Lehet az a notesz 220-on is éppen. Szerintem fontos újítás, mert nagyon idegesítő, hogy sok mindenhez manapság csak USB-s töltő jár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!