iPon Hírek

Teljes átszervezés a SEGA-nál, 300 embert küld el a cég

Dátum | 2015. 01. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A mai naptól kezdve teljes átszervezést indít el a SEGA, melynek célja a vállalat hatékonyabbá tétele, illetve a konzolos AAA-kategóriás játékoktól való elmozdulás a digitálisan terjesztett mobilos és PC-s online játékok felé. A cég ezeken a területeken jelentős növekedési potenciált és több profitot lát, így a jövőben mindent ezeknek a területeknek vet alá. Ennek keretében világszerte több, mint 300 munkavállalójuknak ajánlják fel a korai nyugdíjba vonulás lehetőségét. Ezt jellemzően akkor vetik be a cégek, amikor nagyszámú leépítésre készülnek, és szeretnék, ha ez minél kevesebb embert érintene, így bizonyos bónuszokat adnak azoknak, akik hajlandóak önszántunkból korábban visszavonulni. A Sega of America fogja elszenvedni a legnagyobb csapást, hiszen csak onnan 120 ember munkája válik feleslegessé, miközben a vállalat székhelyét San Franciscóból átteszik Dél-Kaliforniába. Az Egyesült Királyságban működő Sega of Europe viszonylag érintetlen marad, így a Creative Assembly és a Sports Interactive tevékenysége továbbra is folytatódhat. A SEGA továbbá kiemelte, hogy a jelenleg készülő játékokat semmiben nem érintik az átszervezések és leépítsek. A játékok fejlesztésével, kiadásával és szórakoztató gépekkel (arcade és hasonlók) foglalkozó Sega Corp. a Sega Sammy Holdings egyik leányvállalata, mely 2014 végén mindössze 100 millió yenes, vagyis 851 ezer dolláros tőkével rendelkezett, így nem csoda, hogy az anyacég változásokat szeretne látni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. gombabacsi
2015.01.30. 17:27
nyugdíjaba vonulás? mert a játékfejlesztésben dolgoznak olyan idősek akiket nyugdíjazni lehet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Phantomstr...
2015.01.30. 20:22
Érdekes, hová tud jutni egy cég, aminek saját sikeres konzoljai voltak, több mint 15 évig és olyan játékok fűződnek hozzá, mint a Sonic és a Total War sorozat. Mondjuk tettek is érte.

gombabacsi
Aki még a 80-as években kezdte, azok már simán benne vannak a szakmában 30-40 éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gombabacsi
2015.01.30. 20:25
ja, csak ebben a szakmában kb senki se marad meg nyugdíjig...
kiég, beleun, belebetegszik, nem bírja a tempót, nem bírja a nyomulást, meg ezer oka lehet még (ezek nem egyszerre természetesen)
nem csak gamedevre, úgy általában a cg-re igaz ez, meg állítólag úgy általában az informatikára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987
2015.01.30. 20:38
Ha nem érinti a jelenlegi játékok fejlesztését, akkor tényleg felesleges az a 300 ember. -irónia-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2015.01.30. 20:52
A SEGA és a többi régi gyártó már évtizedek óta mélyrepülésben van, néha néha feljönnek valahova a béka segge alá, de aztán folytatják is a zuhanást. 10-15 év múlva az Ubisoft, az EA, és az Activision-Blizzard is ugyanitt lesz jó eséllyel. Leginkább az Atai féle ET katasztrófa felé menetel az egész játékipar, ahol rosszabbnál rosszabb játékok jelennek meg, nagy költségvetéssel, óriási marketingkampánnyal és a végén egy félkész, összecsapott, középszerű vacakot kapunk always online DRM-mel és Season Pass-ek tömegével. De az agymosott birkák és azok akik most kezdenek játszani fenntartják őket, mert buták és/vagy tapasztalatlanok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain mikej...
2015.01.31. 06:06
En mar varom a cikket az Iponon amiben irnak egy programrol ami a mai mobil/ tucat jatekok mintajara magatol ir jatekot
Ujsagiro programok mar vannak amik osszegyutjik pl a 10 legjobb online jatekot egy cikkbe es megmagyarazzak a listan elso helyezett Crossfire-rol (ami amugy egy CS klon FPS), hogy az AMD nevjegye es tobb GPU osszekotesert felelos.

Call of Duty 2015 dev diary:

1. Start COD generator
2. Cod 2015 successfully generated.
3. Emails sent to marketing department for new advertisement campaign.
4. Cod 2015 released.
5. Profit rate 10000000 %
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2015.02.01. 18:38
Kit érdekel kit küldenek el ott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MCSABA2013
2015.02.02. 07:31
Elég szomorú hogy el kell küldeni dolgozókat.Egy cég akkor lesz igazán nagy és erős ha átszervez átalakít rugalmasan gyorsan eladható terméket gyárt és nem leépít.Ezzel nem megoldja a problémát hanem generálja .Jó szakemberektől válik meg több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött.
Ha valamit másképp csinálnak le kell ülni megbeszélni kreatív gondolatokat generálni ,és lám az emberi agy erre is képes.
Ettől nem lesznek jobbak a játékok és bug mentesek,meg olcsóbbak.
Aranyszabály :Több. Olcsóbb. Jobb. Hatékonyan működő.
Ha egy játék jó és szeretik akkor annak fejlődni kell minden téren és nem kudarc a vége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!