iPon Hírek

Teljes filmek a YouTube-on?

Dátum | 2008. 11. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Szórakoztatóipari források szerint ez akár 1-3 hónapon belül is megvalósulhat. A filmek ez esetben természetesen szépen fel lennének ékesítve hirdetésekkel, a YouTube-tól megszokott 4:3-as képarány helyett pedig "szélesvásznú" megjelenítésre számíthatnánk.

A filmek választéka feltehetőleg a nagy stúdiókkal folytatott tárgyalások sikerességének függvénye, de gyakorlatilag mindenki tervbe van véve, "aki számít". Ha pedig a jelenlegi híreknek hinni lehet, úgy a tárgyalások elég jól haladnak - ennek köszönhető az előbb említett viszonylag rövid, 1-3 hónapos feltételezett indulási idő is.

Most már leginkább csak azon megy az egyeztetés, hogy pontosan milyen formát is öltsenek a lejátszás közbeni reklámok, mivel erről a Google-nek megvannak a maga elképzelései - akárcsak a filmipar képviselőinek, úgyhogy ezeket még közelebb kell hozni egymáshoz.

Jelen felállás szerint nem túl valószínű, hogy ez a leendő mozizási szolgáltatás elérhetővé válna webböngészőkön kívül is, mivel az egyre újabb reklámokat Flash-el úsztatnák be, ám ez például iPhone-on nem lenne lehetséges. Mivel pedig a hirdetésmentes filmekhez való hozzáférés igen valószínűtlen, így amíg ez a probléma megoldásra nem kerül, addig ez a funkció valószínűleg csak a laptopok és az asztali gépek kiváltsága lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások