iPon Hírek

Teljes hosszúságú videókkal kísérletezik a YouTube

Dátum | 2008. 06. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Egyelőre ugyan csak tesztjelleggel, de állítólag engedélyezte a YouTube egyes, az oldalon jelenlévő cégeknek, hogy a hivatalos 10 perces keretnél hosszabb filmeket is feltegyenek - amelyek azonban 1GB-nál így sem lehetnek nagyobbak, viszont tartalmazhatnak hirdetéseket is. A dolog nem teljesen példa nélkül való: tavaly egy független film, valamint a The Tudors sorozat egy epizódja is felkerült az oldalra, promóciós céllal.

Vélhetőleg ez a kísérlet is egy újabb lépés a hirdetések útján történő további bevételtermelés irányába a YouTube és anyacége, a Google részéről. A videómegosztó oldalt mindeddig a rövidebb klipek uralták, ezekhez azonban csak ritkán kapcsolódtak jelentősebb hirdetések; a legtöbb cég leginkább csak az általánosabb hirdetésekért fizetett, vagy időnkénti, az egyes videók alsó sávjában ideiglenesen megjelenő reklámszalagokkal, esetleg a műsorukon belüli reklámmal kellett beérniük.

Az így befolyt pénzeket vélhetőleg arra is fordítják majd, hogy valami úton-módon javítsák a vezeték nélküli felhasználók élményét is, mivel egyelőre még számos mobiltelefon és egyéb hordozható készülék nem rendelkezik elég gyors kapcsolati sebességgel a hosszabb videók megbízható, valós idejű megtekintéséhez - maguk a teljes hosszú videók pedig esélyt nyújthatnak az olyan versenytársakkal szemben, mint például a Fox és az NBC Hulu-ja vagy a BBC iPlayer-je, amelyek már eleve is támogatták a hosszú filmeket. Egyelőre ugyan még nem hódítottak el jelentős terepet a YouTube-tól, de legalábbis ígéretes kezdeti sikerekkel büszkélkedhetnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nepszter
2008.06.19. 20:02
en is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!