iPon Hírek

Teljes remaster készült a Resident Evil 2-ből, de nem nekünk

Dátum | 2015. 02. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Resident Evil HD Remaster tesztünk alatt többen is érdeklődtetek arról, lehet-e esély arra, hogy a Capcom elkészítse a második részt is hasonló felújításban. Erre sajnos nem tudjuk a választ, de vélhetően ha az új HD Remaster elég sikeres lesz, akkor nem sok érv szólna az ellen, hogy a folytatás is hasonló felújítást kapjon. Addig is azonban fájhat a szívünk. Miért? Nos, a Resident Evil 2 egy hatalmas rajongója, Rod Lima még tavaly döntött úgy, hogy elkészíti a játék teljes felújítását az Unreal Engine 3-ban. Ehhez számos környezeti elemet és textúrát átvett a Nintendo Wii-re megjelent Resident Evil: Darkside Chroniclesből, aminek egy része pont a Resident Evil 2 eseményeit fedi le, így kapóra jött. Tavaly Lima még azt tervezte, hogy a kameranézetet a Resident Evil 4-ben behozott TPS-re cseréli, ám ezt mostanra visszaváltotta a második rész klasszikus, fixkamerás verziójára. Ezt követően elkészítette az eredeti játék mentési rendszerét, inventoryját, betett minden fegyvert, és beimportálta a hangokat és zenéket. A probléma csak annyi, hogy mindezt nem teszi közzé, így rajta kívül valószínűleg soha senki nem próbálhatja majd ki. Az ok rendkívül egyszerű: az általa írt UnrealScripteken kívül minden más különböző cégek jogtulajdonában van. Lima elmondása szerint az egész projektbe egyszerűen csak azért kezdett bele, hogy megtanulja a munkát az Unreal Engine-nel. Akit elkapott a nosztalgia, az megnézheti a Lima által rögzített teljes végigjátszást - a játék ugyanis már elkészült.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. gery84
2015.02.02. 14:17
Torrent oldalra feltehetné, a csávó, pénzt nem keres vele de mások jól szórakozhatnak.
Csak ez se megengedett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Atesz1987
2015.02.02. 14:42
De az is lehet, hogy a videó "hamis", és csak a hírverésért csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BReal
2015.02.02. 14:50
Ezen mi lenne a hamis? Ez a RE2, és nem tudok remastered változatról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Atesz1987
2015.02.02. 15:08
Egy gameplay videót elkészíteni sokkal kisebb meló, mint egy ténylegesen játszható játékot. Nem mondom, hogy hamis, de ez sem kizárt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SgScorpion BReal
2015.02.02. 16:04
Konzolok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2015.02.02. 18:23
Nem nagy veszteség, alig néz ki jobban az eredetinél. Sőt, egykét helyen sokkal rondább. Egyes helyek túl tágasak az eredetihez képest. Ráadásul a Resident Evil 2 már dögunalom, ezer helyről visszaköszön a játék nagyrészét alkotó rendőrállomás. Azután pedig már nincs sok a végéig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KatonaKM
2015.02.02. 18:28
Kiposztolta, majd hátradőlt, várva, mikor csengetnek be hozzá a játékfejlesztő cégek. Ez kell, önmarketing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2015.02.03. 09:33
"de vélhetően ha az új HD Remaster elég sikeres lesz, akkor nem sok érv szólna az ellen, hogy a folytatás is hasonló felújítást kapjon."

Mondjuk ez két okból is kétes ... egyszer, mert az első résszel ellentétben a második rész majdnem minden létező platformra megjelent, többek között még N64-re is (az volt a kedvencem, szerintem a legjobb) ... a másik meg, hogy a Re1-el nem volt túlságosan sok munkájuk, ugyanis azt már sok évvel ezelőtt megcsinálták ebben a formában GC-re, most szinte alig kellett hozzányúlniuk ... szinte ugyanúgy néz ki, mint ha a GC/Wii-set tolnám Dolphin emun nagyfelbontású renderen. És kb olyan szinten nincs rajta meló, hogy pl az a szoba vagy folyosó, aminek háttere abban is ocsmány volt, az itt is ua.

Akkor inkább a Code Veronica-t csinálják meg rendesen PC-re ....... bár emuval az megint közel tökéletes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2015.02.04. 16:21
Code Veronica HD tavaly PC kivételével mindenre kijött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!