iPon Hírek

Teljesen moduláris tápegységek SilverStone módra

Dátum | 2013. 10. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A két friss jövevény 80Plus Gold minősítést kapott, azaz hatásfokuk terheléstől függően 87% és 90% között helyezkedik el, ami igen szép érték. Külön jó hír, hogy az újdonságok teljesen moduláris felépítéssel érkeznek, azaz összes tápkábelük lecsatolható. Ez azért jó, mert így csak a feltétlenül szükséges tápkábeleket kell alkalmazni, ezért elkerülhető a kábeldzsungel kialakulása, ami az esztétikum mellett rendszer szellőzésére is pozitívan hat.


A termékek feketére festett házzal érkeznek, ami mindkét esetben 150 milliméter széles, 86 milliméter magas és 150 milliméter mély, azaz meglehetősen kompakt. A 2,5 kilogrammos tápegységek egyhangú feketeségét csak néhány kék tápcsatlakozó töri meg. Érdekesség egyébként, hogy a hasonló teljesítményt kínáló konkurens tápegységek általában sokkal mélyebbek: 150 milliméter helyett inkább 180 milliméter körüli mélységgel bírnak, így a SilverStone újdonságai még vonzóbbak.

Az egyetlen +12V-os tápágat alkalmazó Strider Gold S sorozatú tápegységek egy alacsony zajszint mellett üzemelő, 120 milliméteres átmérőjű ventilátort használnak melegedő komponenseik hűtésére. Az újdonságok terhelhetőségével és tápcsatlakozóik számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb információt.


A fedélzeten persze a szokásos védelmi áramkör is helyet kapott, ami a túláram, a túlterhelés, a túlfeszültség, a túlmelegedés, a túl alacsony feszültség és a rövidzár ellen egyaránt védelmet kínál. Az aktív PFC-vel ellátott Strider Gold S tápegységek gyártójuk állítása szerint 100 000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni.

A 750 wattos SST-ST75F-GS, illetve a 850 wattos SST-ST85F-GS modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Asagrim
2013.10.14. 12:49
Ígéretesnek hangzik, ráadásul mivel csak 150mm mély, akár mITX konfigurációkban is elfér, ott ahol eddig a moduláris kábelek csatlakozói annyi plusz hosszt adtak a kábelezésnek, hogy nem fértek el (Bitfenix Prodigy pl.)!

Árukra leszek kíváncsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jocek
2013.10.15. 13:21
Nekem csak a moduláris kábeleik harisnyázása nem tetszik. De a belseje biztos pattent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!