iPon Hírek

Teljesítmény gondok a Silverthorne körül

Dátum | 2007. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel az idei Computex-en ismertette a mobil internet eszközökkel kapcsolatos távlati terveit, illetve a Menlow platformot, amely a McCaslin MID (Mobile internet device) platform utódja lesz. A Menlow platform új processzor dizájn segítségével próbálja felvenni majd a harcot a kézi számítógépek és mobil eszközök piacán a nem x86-os egységekkel szemben.


Az új processzor Silverthorne néven debütál majd, az egység x86-os alapokra épül és 45 nm-es csíkszélességgel büszkélkedik, de ennél többet nem volt hajlandó elárulni az Intel. Szerencsére az Ars-Technica jóvoltából azért mégiscsak lehet tudni némi információt a Silverthorne egységek specifikációjáról: a Silverthorne egységek 32KB+24KB L1 (utasítás és adat) gyorsítótárral rendelkeznek, ehhez 512 KB másodszintű gyorsítótár és 533MT/s-os FSB tartozik.
Az információk szerint a chip hasonló dizájnra épül mint az eredeti Pentium processzor, ám jelen pillanatban még gondok vannak az egység teljesítményével és az energiafelhasználás hatékonyságával a többi ARM chiphez képest:

"Jelenleg a Silverthorne processzorok azonos órajelen lassabbak, illetve kevésbé energiatakarékosak, mint egy ARM processzor, ez főleg integer-intenzív webes alkalmazások és irodai alkalmazások esetén látszik."

Az Intel ennek ellenére bízik a technológiai fölényében, hiszen a Silverthorne processzorok 45 nm-es csíkszélességgel, míg az ARM egységek 65 nm-es gyártási technológiával készülnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 17:48
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!