iPon Hírek

Teljesítményre gyúr a Nokia 808 gigantikus frissítése

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A 808 PureView tulajdonosok számára nagy megnyugvást adhat a mostani frissítés, ugyanis a Nokia ezt a modellt már lassan egy éve, hogy bemutatta. Egy ideig így még biztosan számíthatnak a gyártó támogatására, annak ellenére is, hogy a finnek már a Windows Phone 8-nak szentelik a legnagyobb figyelmet.

 
A közel fél gigabájtos csomaggal sajnos részletesebb változási listát nem kaptunk, de új képességek a nagy méret ellenére nem lesznek benne azoknak a beszámolója alapján, akik már használatba vették. A változtatások java olyan optimalizáció, amitől a masinánk jobb teljesítményt fog nyújtani, de hibajavítások is szép számmal akadnak köztük.

A Nokia 808 új szoftvere a 113.010.1508 verziószámmal érkezik. A telepítésre OTA (Over-the-Air) nincs lehetőség, ám ebben az esetben a komoly méret miatt amúgy sem lenne célszerű ezt az utat választani. A frissítést így a Nokia PC/OVI Suite segítségével lehet felpakolni, persze csak ha már elérhető. A terhelés elosztása miatt folyamatosan terjeszti ki a Nokia a különböző régiókra a letöltési lehetőséget.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. malvoisen
2013.01.04. 16:23
Az OTA lehet wifis is, tehát nem lenne akadály a nagy méret, inkább csak láma, hogy mikor minden gyártó OTA ad frissítéseket, egy zászlóshajó nem támogatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kolondrum
2013.01.04. 18:03
Vidám, be van állítva meg minden, a matatásokról nem is beszélve. Be fog dőlni húzhatom újra. navifirmen fent van már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Seaky
2013.01.04. 23:56
malvoisen
Az OTA-s frissítések kiválóak egy két apró frissítések telepítésére. De amikor újra húzza az egész telefont akkor csak is a kábeles frissítés jöhet szóba.
Én most vittem vissza a Galaxy S3-at mert az egyik frissítésnél elfelejtette hogy ő telefon és csak egy tabletként működött tovább. Amúgy maga a hálózati kapcsolat még mindig nem életbiztosítás. Sok esetben elég ha csak egy bit megsérül amit se te, se a gép nem vesz észre és már is össze fossa magát a rendszer ha olyan helyen sérül.
Hidd el az OTA csak program frissítésre jó. Operációs rendszert kábelen kell frissíteni és néha az sem biztos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asdsa
2013.01.05. 00:42
Hát ha más nem is, legalább ez fenntarthatja a Symbian frissítéseket még a kaki felett.
Egy ilyet, vagy egy új firmware verziót azért még megnéznék (mármint hogy jön-e még a régebben beígért frissítés, vagy már nem) a többi Bélás telefonra is
Bár most már szinte biztos, hogy a (foSbook)^40 és WP telefonokon kívül jó ideig nem lesz más.
Igazából nem túlságosan érdekel, csak fáj a szívem, mert szeretem a Symbiant, főleg a kezelőfelületét, csak hát már komoly frissítésekre nem számíthatunk.
(Érdekes, hogy úgy árulják az S^3-as készülékeket, hogy közben semmi kommunikáció nincs arról, hogy akkor most ez lesz-e tovább, vagy meg se vegye már az ember)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kolondrum
2013.01.05. 08:16
Seaky! Nekem még soha nem származott stabil telefon abból, hogy gépre kötöttem és suite-al frissítettem. Ha tudnám navifirmben melyik kell nekem most magam megcsinálnám (kettő szoft van azonos PC kódhoz).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Insignia
2013.01.05. 12:02
Seaky, már régen kitalálták a CRC ellenőrzést... én szívbaj nélkül frissítettem wifin keresztül a HTC One X-em Jelly Bean-re ICS-ről és hozzáteszem mind ezt akkuról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. malvoisen
2013.01.05. 15:40
Seaky

A szoftver ellenőrzi a csomag integritását installáció előtt (miért nézném én át bitenként?!)... Én tudtam annak idején Gingerbread alatt is OTA updatelni, arról nem is beszélve, hogy még az első generációs iPaden is zökkenőmentesen működik ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kaslerka
2013.01.06. 11:25
Én is csak wifi-n frissítem mindig a HTC One X-et. Kábelt csak akkor lát ha valamit fel akarok rá másolni a gépről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pycur
2013.01.06. 22:39
Bátrak vagytok. aztán ha mégse lenne vmiért jó akkor meg csak anyázás megy
Amúgy ez a nagy frissítési mizéria a gyártókat minősíti a szememben. Minél több van belőle annál biztosabb hogy nagyon gyengén megírt rendszert frissítgetnek benne....
Hol van már a 3210-es telefon és a többiek, azok azt se tudták mi az a frissítés
Most meg hatalmas divatot csináltak belőle. Ez pedig azt feltételezi hogy a gyártó a programozó csoportra bízza a soft megírását. Ők a saját telójukon kipróbálják működik e. És megy a népnek....nem tesztelik rendesen. Mert nincs rá idő. Mert a pénzhajhászás fontosabb mint a minőség. De bizony ha ráülnének és megcsinálnák rendesen, letesztelnék pár 100 céges emberrel pár hétig, hónapig és úgy adnák ki hogy ezt bizony nem kell frissíteni mert fasza lett azzal is elérhetnének jó nagy respektet nem beszélve arról hogy nem lenne többletmunkájuk a folyamatos párhuzamos több telóhoz a softírás....
Én megoldottam a kérdést: nem frissítek semmit se amíg úgy működik ahogy az elő van írva. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!