iPon Hírek

Tényleg betilthatják Törökországban a Minecraftot

Dátum | 2015. 03. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem olyan rég írtunk róla, hogy a szociális és családi szabályozásért felelős miniszternek, Aysenur Islam feleségének egy újságíró azt mondta, hogy a Minecraftban pontok járnak azért, ha megöljük a többi játékost. Miután a feleség elpanaszolta ezt a miniszternek, egy hivatalos vizsgálat vette kezdetét arról, hogy az agresszivitása miatt be kell-e tiltani a Minecraftot. Több helyi pszichológus és professzor is véleményt formált az ügyben, és a legtöbben úgy gondolták, hogy a Minecraft ténylegesen népszerűsíti az agressziót. Akadtak ugyan olyan felszólalók is, akik ezzel nem értettek egyet, ám úgy tűnik, hogy végül ők voltak kisebbségben, a vizsgálat ugyanis lezárult, és a minisztérium azt a konklúziót vonta le, hogy a játékot be kell tiltani. A minisztérium továbbította a vizsgálat eredményét, valamint a kitiltásra vonatkozó kérelmet a jogi osztály felé, ám végül magáról a kitiltásról a bíróság fog dönteni. A Minecraft hasonlóan népszerű Törökországban, mint a világ más részein, egy nem olyan régen megjelent Minecraft-alapú könyv vált a legnépszerűbbé a gyerekek körében. A vizsgálat ugyan elismeri, hogy a játék elősegíti a kreativitás kibontakozását, hiszen "házak, farmok, hidak építésére ad lehetőséget, ugyanakkor ellenséges lényektől kell megvédeni ezeket az építményeket, így tehát a játék erőszakra épül" - szól a szöveg. A minisztérium szerint továbbá a gyerekek összekeverhetik a valódi világot a játék világával, és úgy gondolhatják, hogy az állatoknak a valóságban nem fáj a fizikai erőszak. Ezen kívül a vizsgálat szerint a Minecraft szociális elszigetelődéshez vezet, az online része pedig internetes zaklatáshoz. Ha a bíróság elfogadja a keresetet, Törökország lesz az első ország a világon, amelyik betiltja a Minecraftot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. neo_21670
2015.03.11. 16:38
Feltetelezem azzal is rombolja a tarsadalmat ez a termek, hogy leirhato benne fold-teglakbol Erdogan neve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Chif52
2015.03.11. 16:56
butítsuk azokat a gyerekeket, ezaz! gondolom akkor minden más játékot is be fognak tiltani, mivel még a "Lego" játékok is erőszakon alapulnak egy battlefield játékról ne is beszéljek. persze ha majd a gyerek felnő, nehogy majd meg is tudja védeni magát, és nem csak fizikai sérelemtől.

... a gyereket tanítani kell ... és mivel a szülők többnyire elfoglaltak, hogy étel kerüljön az asztalra vagy csak nem érdeklik őket a gyerekek, és az iskolát nem tanításra találták ki, a TV-ben csak utálat meg ostobaság megy, hol máshol tanulja meg, hogy "az állatok is éreznek fájdalmat" ha nem magától. Bár ennyi erővel, minden ami egyedül csinálunk az elszigetelődéhez, amit meg társaságban az zaklatáshoz vezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee
2015.03.11. 18:45
Ez az egész ügy egy vicc
És a dolog pikantériája, hogy pont az arabok vannak ezek kiakadva....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.11. 19:52
A törökök nem arabok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Humbuk
2015.03.11. 21:05
haha nekem is a call of duty vagy éppen a GTA jutott eszembe... Mert hát azok is a kiegyensúlyozott morális élet alapjait tanítják a játékosoknak.

Troll on: / A Minecraftot igen is be kell tiltani! Méghozzá azért mert csúnya a graf és irritálja az emberi szemet ((tudom-tudom uhd texture pakk+shader)) De tényleg! Az ilyen grafika lehetővé teszi, hogy a legutolsó szutyok gépen is elfusson, ezzel fertőzve a világ lelkiállapotát... /troll off

Sajnos a játékszenvedély már olyan ijesztő méreteket öltött, hogy inkább azzal kellene foglalkozni, mint 1 db játékkal... Rendszeresen látom, hogy idősebbek is egyre többet nyomogatják az okosnak mondott szutyok kézi számítógépet, amit amúgy telefonnak hívnak.
Ez riasztó, meg a faceb*** fuggőség, nem az a vacak.

Nah megyek nézek filmet az okosszámítógépemen amin ringyóz 7 fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hympyke
2015.03.12. 06:04
Várjuk ki mit keztdenek a Hatreddel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. SgScorpion Humbu...
2015.03.12. 11:30
Welcome to the Stone Age my son.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee eriol
2015.03.12. 13:47
Ajánlom menj el Budapestre vagy Debrecenbe, majd próbáld meg meg különböztetni őket a az araboktól (itt most a viselkedésükre, és az emberekkel való bánás módukra gondolok)
Maximum papíron nem azok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Troki
2015.03.12. 17:22
Érthető a félelmük. Amikor bejött a Pokemon hozzájuk, egy tizenéves fiú ugrott ki az ablakon mert azt hittem hogy valamilyen repülő pokemon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror Troki
2015.03.12. 17:34
Szvsz egy skizofréniában szenvedő gyereknek nem az a legnagyobb problémája, hogy bejött hozzájuk a Pokémon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Uranium
2015.03.13. 20:31
Édesistenem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet Troki
2015.03.14. 09:59
Én ezt dragon ballal ismerem Magyarországról, de Superman-el is kering mint amerikában megtörtént eset.

Akinek a gyereke ilyen hülye az jobban tenné, hogy a mutogatás helyett elgondolkozna azon, hogy miért is nem foglalkozott normálisan a gyerekével... Én is néztem Pokemont, Dragon Ball-t, volt egy csomó képregényen, még sem ugráltam ki az ablakon. Sőt senki akit ismerek....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!