iPon Hírek

Tényleg legálisan rippelhetünk a Real új programjával?

Dátum | 2008. 09. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Igen, de - sajnos - azt kell mondanunk, hogy az annyit is ér. A RealDVD névre hallgató új szoftver legfőbb különlegessége ugyanis az, hogy a rippelt videófájlban is megőrzi a Macrovision-féle CSS-kódolást és ugyanúgy legfeljebb csak öt különböző, regisztrált PC-n (egyéb eszközökön nem) teszi lehetővé a lejátszásukat.

A program még ebben a hónapban kijön Windows-hoz (Mac-es vagy Linuxos verziókról még nem esett szó), $30-os bevezető áron, ami egy adott időpont után felkúszik $50-re - azonban ezzel még nem fizettünk meg mindent, mivel minden egyes PC-hez, amin csak le kívánjuk játszani majd a fájlokat, igényelnünk kell egy licenszkulcsot is, aminek $20-ért számítják darabját.

Várhatóan a filmgyáraknak semmi bajuk nem lesz ezzel az eljárással (vagy csak minimális), lévén a védelem megmarad, viszont a felhasználók annyira is mennek vele: a PC-kizárólagosság már eleve egy súlyos hiba mindazok szemében, akik jobban kedvelik például a hordozható eszközöket. A Windows Media Center rajongói azonban nyugodtak lehetnek, mert ezt elvileg támogatni fogja a program, a rippelt fájlok tárolását az otthoni hálózatunk szerverén lehetővé teszi - bár a médiakiterjesztő eszközök támogatása még kérdésesek.

A program pozitívumaként említhetnénk talán azt, hogy végtelenül egyszerűvé tesz mindent, maximálisan önálló és teljes kényelmet biztosít; magától összegyűjt az adott filmekről minden leírást, képeket, stb., ami kell, és mindezt egy könnyen böngészhető és jól kezelhető felületen összesíti, ahol könnyen áttekintheti az ember a gyűjteményét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.09.09. 14:03
Ha ilyeneket csinálnak akkor egyre több ember fogja választani a kalóz megoldásokat. (Teljes joggal)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!