iPon Hírek

Terabyte-os pendrive-ok a láthatáron

Dátum | 2007. 10. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Arizonai Egyetem kutatói sikeresen kifejlesztettek egy olyan új eljárást, ami olcsón és energiahatékonyan teszi lehetővé igazán nagy kapacitású memóriák előállítását - más szavakkal: a terabyte-os pendrive-okat.

Az új eljárás molekuláris szinten, rézrészecskékkel dolgozik, és ezzel egy olyan új memóriaszabványt valósít meg, ami tizedannyiba kerül csupán, mint a hagyományos flash memóriák, és mégis ezerszer energiahatékonyabb azoknál. Michael Kozicki (ő látható a képen), az ASU Alkalmazott Nanionika Központjának igazgatójának, és az új eljárást kifejlesztő csapat vezetőjének szavaival: "Semlegesíthetjük az elektronikus adattárolás jelenlegi korlátait. Akár az egész életed valamennyi eseményét videóra vehetnéd és eltárolhatnád mind."

Az új technika a Programmable Metallization Cell (PMC) névre hallgat és a hozzá fűzött remények szerint az ily módon megalkotott memóriák sokkal stabilabbak is lesznek, mint a flash alapú alternatívák.

A PMC úgy működik, hogy nanocsöveket hoz létre rézatomokból, és ezekben tárolja a bináris egyeseket és nullákat - ellentétben a hagyományos eljárással, amely ugyanezt elektromos töltésekben oldja meg. Az új technológia iránt máris számos cég érdeklődik, így a Micron Technology, a Qimonda és az Adesto is. Az új memóriák első példányait tartalmazó termékek várhatóan másfél év múlva érkeznek meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.29. 09:36
vissza a hírhez

Az Arizonai Egyetem kutatói sikeresen kifejlesztettek egy olyan új eljárást, ami olcsón és energiahatékonyan teszi lehetővé igazán nagy kapacitású memóriák előállítását - más ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.10.29. 23:42
Parancsolj
http://www.wired.com/gadgets/miscellaneous...7/10/ion_memory
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!