iPon Hírek

Teret nyert az Apple és az Acer Európában

Dátum | 2009. 11. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Miközben a legtöbb más gyártó teret vesztett, az Acer és az Apple sikeresen javított az európai helyzetén, számolt be legfrissebb elemzése eredményéről a Gartner.


A nyugat-európai piacon az Acer 28,3%-ra tornászta fel magát - ez mintegy 4,73 millió PC-t, főként netbookokat és teljes méretű, olcsó gépeket jelent. Ezzel együtt azonban az Apple is jelentősen megerősödött, és a Samsunggal együtt a "legnagyobb nyertesek" közé sorolható annak ellenére is, hogy még nem jutott be a régió öt legjobbja közé.

Az Apple különösen az Egyesült Királyságban ért el nagy eredményeket, mivel a korábbi 3,8%-ról 5%-ra növelte a részesedését - ez pedig itt már elegendőnek bizonyult az ötödik hely megszerzéséhez. A Samsung 4,8%-ra emelkedett, köszönhetően a netbookjainak. Ugyanitt azonban a többi nagy játékos - a Dell, a HP és a Toshiba - mind 10%-os vagy magasabb visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni (a Toshiba pl. 8,6%-ról 6,5%-ra esett vissza).

A Gartner kommentárja szerint az Apple feltörése az iPhone-ok és az iPodok "támogató" hatásának tudható be, mivel ezek már kialakítottak az emberekben egy pozitív élményt az Apple-ről, mint olyanról, és ezzel hozzájárultak a Mac-ek sikeréhez - annak ellenére is, hogy ezek által képviselt közép- és csúcskategóriás piac szokta általában a legjobban megszenvedni a gyengébb gazdasági körülményeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!