iPon Hírek

Terjed a pereskedési láz

Dátum | 2007. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Talán csak véletlen egybeesés, de nem sokkal azután, hogy a Z4 immár a második perét indította el a Microsoft ellen, a Klausner Technologies is hasonlóan nekiesett rögtön két másik óriásnak egyszerre, nevezetesen az Apple-nek és az AT&T-nek, nem kevesebb, mint 360 millió dollárra perelve a céget.

A téma most is, ahogy a Z4 esetében is, szabadalomsértés, csak most nem aktivációs kódokkal, hanem az iPhone-on használt "visual voicemail" technológiával, ami a Klausner állítása szerint az ő szabadalmukat sérti. Mi több, a fent említett páros mellett még a Cablevision-t, a Comcast-ot és a Skype-ot is megvádolta ugyanezzel, további 300 millió dollár értékben.

Ami pedig magát a vita tárgyát illeti, a "visual voicemail" segítségével a felhasználók gyorsan meghallgathatják bármelyik üzenetüket vagy átugorhatják azokat anélkül, hogy előbb az előttük lévőket hallgatnák végig.

Mindehhez a Klausner zárszóként már csak két, lényegében "követendő példát mutató" céget említett, nevezetesen a Vonage-et és az AOL-t, akik licenszelik a technológiát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.12.04. 11:30
Teszthozzászólás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!