iPon Hírek

Terjed a Swype érintőképernyős megoldása

Dátum | 2009. 12. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Nokia készülékein is felbukkanhat hamarosan az eleddig csak a Samsung Omnia II-esen bemutatkozott írásmód, ám ez még csak a kezdet - a jelek szerint a technikát fejlesztő vállalatnak minden esélye megvan arra, hogy nemsokára igen széles körben elterjedhet az alkotásuk.

A szóban forgó vállalat nem más, mint a Seattle-i székhelyű Swype, alkotásuk pedig egy valóban ötletes és gyors írási eljárás érintős mobilok virtuális billentyűzeteihez: ahelyett, hogy konkrétan megérintgetnénk az egyes betűket egymás után, egyszerűen végighúzzuk rajtuk az ujjunkat, a rendszer pedig így kapott "ábrából" felismeri/kitalálja a beírni kívánt szót. Valóban hasznos dolog ez, igen gyorsan lehet írni vele - nem is csoda, hogy mind a Samsung, mind a Nokia kitartóan támogatja a fejlesztést.

Bár az Omnia II Windows Mobile-os, maga a Swype iPhone-okra és Androidos készülékekre is telepíthető - a vállalat pedig már igen nagyban tervez, messze túllépve a mobilokon: bíznak benne, hogy GPS egységektől TV-készülékeken át egészen játékkoznolokig és táblákig mindenféle eszközre eljuthat a technológiájuk.

A technológia fejlesztéséhez eredetileg 1,7 millió dollárt tudtak összegereblyézni, a friss Nokia/Samsung megállapodások pedig további 5,6 millió dollárt biztosítottak számukra. Úgy tűnik tehát, hogy meglesz a megfelelő hátterük a terveik megvalósításához.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2009.12.16. 15:11
jó kis cucc win mobile 6.1 kompatibilis esetleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2009.12.16. 16:54
Hát ez elég innovatív. Ezt nem akarják betiltani esetleg, mert "korlátozza a versenyt", mint az Internet Explorer?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szedah
2009.12.16. 23:43
Nem rossz, és amit elkúr, azt meg javítja a google. Már nem is kell gondolkodni, tudni. Néhány húzásból ezek ketten megmondják mit akarunk.

Azért kíváncsi leszek, hogy más nyelvekkel hogy boldogul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PainKiller
2009.12.17. 09:00
Hmm, ez faxa! T9 szótár tapis telcsire és tudja mit akarsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!