iPon Hírek

Terroristatámadás figyelmeztetés e-mailen

Dátum | 2007. 01. 10.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

Egy neves brit hírtelevízió, a Sky News értesülései szerint, az e-mail alapján eldönthető, hogy nyugodtan mehetnek-e az emberek dolgozni, élhetik-e mindennapi életüket, vagy sem.

Augusztus óta elérhetőek az MI5 és a brit belügyminisztérium (Home Office) honlapján a terrortámadás veszélyének fokozatai. Ezt a skálát a brit kormány egyik, a lehetséges terroristatámadások előrejelzésével foglalkozó szervezete, a Joint Terrorism Analysis Centre (JTAC) hozta létre.


De az ötlet, miszerint e-mailen keresztül értesítsék az embereket ha változik a veszélyeztetettségi fokozat, egészen eddig egyedülálló Nagy Britanniában. Mindössze annyit kell tenniük a briteknek, hogy regisztrálnak az MI5 honlapján, és kérik az elektronikus üzenetek automatikus továbbítását, amennyiben bármiféle változás esetében.

De ne remélje senki, hogy ezek az üzenetek a megnyugtató biztonság érzetét keltik. A brit titkosszolgálat vezérigazgatója, Dame Eliza Manningham-Buller nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság folyamatosan ki van téve az Al-kaida és más terrorszervezetek lehetséges támadásának.

Nagy Britannia mostani besorolása a „súlyos” fokozatba esik – amely a második legmagasabb fokozat a kormány öt lépcsős skálája szerint. Mindez azt jelenti, hogy egy Nagy Britannia ellen irányuló terroristatámadás jövőbeni bekövetkezése „nagyon valószínű”.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.10. 09:29
vissza a hírhez

A brit belső elhárítás, az MI5 ezentúl akár e-mailen keresztül is értesíti az embereket terroristatámadás veszélye esetén. ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!