iPon Hírek

TES Online – részletek a Crown Shopról

Dátum | 2015. 02. 05.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Mint ahogy azt már korábban megírtuk, március tizenhetedikétől fizetési modellt vált a The Elder Scrolls Online. Az új rendszerben megszűnik ugyan a havidíj, de bevezetésre kerül az azzal megegyező árú azaz, tizenöt dollárba kerülő ESO Plus prémium tagság. Az előfizetők egy kicsivel gyorsabban fejlődhetnek majd, valamint, havi 1500 crownra rugó apanázst is kapnak, amit egy hagyományos aranyat el nem fogadó boltban költhetnek el. Ezt a különleges fizetőeszközt a játékban nyújtott teljesítményünkkel semmiféle módon nem lehet majd beszerezni, de dollárért korlátlan mennyiséget vásárolhatunk belőle. Igaz, a pontos átváltási arány még nem ismert. Ezen felül az új felhasználók 500 virtuális pénzzel lehetnek majd gazdagabbak. Ez a jutalom a régi motorosoknak is jár, sőt, ők minden aktívan töltött hónapért cserébe kapnak még száz egységet. Megjegyzendő azonban, hogy a fórumokon olvasható reakciók alapján sokan dühösek a fejlesztőkre, mert keveslik a bónusz juttatást. A Crown Store-ban leginkább különböző kosztümöket, hátasokat és háziállatokat lehet majd venni, de kaphatóak lesznek gyógyitalok és egyéb hasznos tárgyak is, valamint a DLC-ket is innen szerezhetjük majd be. A tervek szerint mindössze 2100 crownért átválthatunk a Digital Imperial Editionra, és élvezhetjük annak előnyeit. A készítők ígérete szerint nincsenek és nem is lesznek a boltban játékélményt felborító, durva bónuszokat adó eszközök, az itt megvehető tárgyak elsősorban csak külsőségek lesznek. Ez a rajongói videó alaposan összefoglalja a tudnivalókat:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. magerg
2015.02.05. 12:21
Ugye lópáncélt is lehet majd venni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim
2015.02.05. 14:24
Ha Steamen midweek madnessben árulják majd másfél euró magasságában akkor megveszem (Riftet is így szereztem be), de a "nem pay to win" meg a "kaphatóak lesznek gyógyitalok és egyéb hasznos tárgyak" számomra ellentmondásos kijelentések.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. corzi
2015.02.05. 15:13
teljesen mind1 h kulsoseg-e vagy nem, egy jatek nem ettol p2w hanem attol h az itemek atadhatoak in-game goldot kernek cserebe ( vagy a jatekban levo fizetoeszkozt) tehet eladjak amibol ok penzt szereznek annelkul h farmolasra vagy barmire is forditottak volna idot. a craft boost emg az xp boost stb nem p2w csak segitseg h gyorsabban fejlodj, de a hangsuly mindigis azon volt h a gazdagabbak igy rohogve szereztek maguknak ingame fizetoeszkozt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. SgScorpion corzi
2015.02.05. 17:10
A Pay2Win azt jelenti, hogy fizetés által előnyre tesz szert a játékos, ennyi. Nem értem ezt a hülyeséget, hogy mi a baj ezzel a dologgal, amikor még kártyák voltak, meg gyűjtögethető kis izék, akkor persze, hogy annak volt nagyobb előnye, aki többet költött...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee
2015.02.05. 18:54
Volnának kétségeim ezzel az egésszel "korrekt" fizetési modellel szemben, ráadásul ennyi erővel már nyugodtan free2play lehetne mint a Rift.
Most komolyan. Egy fizetős játék, amire még havi díjat is fizethetsz, és/vagy fizess még a DLCk ért is. Ez csak nekem hangzik valami nagyon NEM csábító dolognak ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller
2015.02.05. 18:58
A játék maga ingyenes lesz? Mert akkor lehet kipróbálom, már csak a sztori kedvéért is. Bár UESP-et olvasva eléggé megerőszakolták a TES-Lore-t....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Balucsek
2015.02.05. 20:43
kiskoller: tudtommal nem lesz ingyenes, meg kell venned, viszont onnantól többet nem muszáj költened a játékra, ugyan az mint a GW2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.05. 21:12
mert szerinted az nem elony ha eladsz mondjuk egy skint ingame fizetoeszkozert es ezaltal neked sokkal nagyobb elonyod van azokkal szemben penzugyileg mint akik nem tudnak kolteni a shopba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. stevenseag... kisko...
2015.02.06. 09:26
A játék buy to play lesz (megveszed az alapjátékot, aztán nincs havidíj, a koncepció gondolom hasonló lesz a GW2-höz).

Szánalmasnak találom, hogy úgy reklámozzák ezeket az 'újításokat', hogy senkinek nem lesz belőle előnye - dehogynem, megveszel 10 lópáncélt aztán eladod aranyért. Azt megértem, amikor ingyenes játékok ilymódon próbálnak bevételhez jutni, de azért tudjuk már, hogy hol a határ.

Nekem egyetlen szimpatikus MMO model létezik, sajnos már csak nagyon elvétve fordul elő manapság:a havidíjas, ingyenesen letölthető játék ahol minden felszerelés a játékban készül és nincs in-game shop sem. Ha valaki emlékszik a Dofus nevezetű francia fejlesztésű gyöngyszemre (mára jelentősen átalakult, de még mindig toronymagasan veri a legtöbb egy kaptafára készült tömegterméket), akkor tudja, miről van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. stevenseag... Asagr...
2015.02.06. 09:30
Pontosan ezt fogom én is csinálni, az a pár óra játék nem ér többet, mielőtt végleg letörlöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. retal79
2015.02.06. 12:30
Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint az EVE Online-féle előfizetési rendszer, akkor szerintetek az EVE is p2w?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SgScorpion corzi
2015.02.06. 19:01
Igen, ez is egy fajtája az előnynek, köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SgScorpion steve...
2015.02.06. 19:03
Havidíjas ingyenesen letölthető? Kifejtenéd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. stevenseag... SgSco...
2015.02.06. 21:34
Free to play bizonyos megkötésekkel (szint/terület/időkorlát), de hogy a teljes játékhoz hozzáférj, havidíjat kell fizetned. Nevezhettem volna shareware-nek is

retal79: persze hogy az, pénzért játékbeli pénzt vehetsz = P2W
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!