iPon Hírek

TESO: Nem kell tank a csapatba

Dátum | 2013. 03. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az MMO játékok régi motorosainak nem mondunk újat, mikor a Szentháromságról beszélünk, vagyis a tank, gyógyító és sebzésre fókuszáló karakterosztályok együttműködéséről. A Bethesdánál e játékosok segélykérő kiáltásai nem találtak süket fülekre. A 4+ fős tartalmak esetében nem lesz kötelező a tank karakter. A TESO honlapon a "Kérdezzetek Bármit" rovatban a Bethesda kiposztolt egy belsős teszter e-mailt: A tegnap esti kazamata tesztnél a négy fős csapatunk (mind 12-es szintűek) a következő tagokból állt föl: • 1 Templar könnyű páncélzatban, gyógyító pálcával, gyógyításra fókuszált képességekkel • 1 Templar könnyű páncélzatban, két egykezessel, gyógyításra fókuszált képességekkel • 1 Dragonknight könnyű páncélzatban, pusztító pálcával • 1 Sorcerer nehéz páncélzatban, két egykezes fegyverrel Ez úgy alakult ki, hogy nem beszéltük meg előre, hogy milyen karaktereket kreálunk, csak arról győződtünk meg, hogy legalább egy gyógyító legyen. Nem ártott volna, ha van egy igazi tankunk (ehhez a nehézpáncélos varázsló állt a legközelebb, aki arra használta a familiárisát, hogy elvonja a szörnyek figyelmét, de nem voltak speciális túlélő képességei), de mint csapat, végül képesek voltunk lenyomni a főellenfeleket a Fungal Grottoban. A lényeg az, hogy a négy játékosból, akik önállóan hozták meg döntéseiket a képességeikről és felszerelésükről, három szembe ment a hagyományos sablonoknak és az egész mégis játszható volt. Mindenkinek megadatott, hogy a saját ízlése szerint építse fel az avatárját, ahelyett, hogy egy merev kasztba szorítottuk volna őket. Ami a legfontosabb, hogy így is hatékonyak tudtak lenni.

A játék jelenlegi állapotában tehát valamennyire el lehet térni a tradicionális MMO szerepektől, bár a gyógyítókra itt is ugyanúgy szükség lesz. Most persze csak egy 4 fős tartalomra vetítették le mindezt, kíváncsian várjuk mindez hogy muzsikál majd egy nagy raiden.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Whysper
2013.03.14. 09:43
Fú de klassz Én biztos ,hogy a Orcot csinálok 2 db one heands Axe-al + plus healnehéz vértbe. Szóval egy shamanom lesz ORC vértbe Már alig várom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. madcaptain
2013.03.14. 09:49
Nem mintha bármelyik mmo-ban fejlődő szinten nagyon kéne a tank. Simán mindent meglehet csinálni csak értelmes játékosok kellenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Whysper
2013.03.14. 09:54
igen LVL-ing fejlődésre igaz ,de volt idő wow-ba mikor Raidhez fejdlőtél HC itemekért mentél és ott igen is def cap kellett és tank spec ,hogy nem 1 hiteljen a boss . Jó igaz akkor még nem xarták rá az emberre az itemeket! Jó mondjuk ez nem manapság votl még Lich King elejéig tartott naxxig aztán már eltűnt! Hogyha azt is fejlődési szint kategóriába értjük akkor kellett konkrét tank! De egyert értek mire gondolsz mikor max szintig mondjuk ele shamannal hgealetem az instákat vagy és arms warriro tankolt shielddel. Igy értve igazat adok!

De tény ,hogy sokunknak TESO-ba van minden reményünk mert a mostanában kiadott játékokból egyedül a RIFT volt kellőképpen insta és RAID kihivás csak hát 3 gombos bind játék lett. Remélem ez az játék új szint hoz maga a hangulatával biztosan !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. croix
2013.03.14. 11:25
Én perpill Tera-t tolok, ottis warrior-al, amelyik a legrosszabb közelharci kaszt ha tankolásról van szó, mégis def stance + megfelelő taktikával szólózni lehet vele a bossokat (igaz hogy nem ajánlott a könnyű páncélzat miatt). Emellett kiváló dps kari a gyors kaszabolása és mozgási sebessége miatt, viszont a legnagyobb kihívás ezzel a karival játszani. Szal nem egy újdonság hogy nem kell kifejezetten tank egy boss gyilkoló csapatba, csak emberek akik jól ismerik a karijukat és megvan a megfelelő taktikájuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2013.03.14. 11:33
Def cap nem volt a wowban annyit szedtél amennyit jól esett, csak volt 1 minimum érték amit elkellet hogy érj különben ment a crushing blow HC 5manban , illetve arra +5 ( Xy'40 volt 5hc és Xy'45 a raid ha jól emlékszem) érték kellett a raides bossokhoz, aztán amit ugyan sokak nem tudtak, de volt még lichking idején az tuti, hogy most van e azt már nem tudom, lényeg a lényeg ha Xy'60 felé mentél kaptál +10% miss chance-et a boss ellen ami elég OP volt, és ez után ha minden igaz minden további +20deff skill ezt adta constans de az csak 1-2 speckó esetben volt értelmes dolog össze szedni , a sima egyszeri 10% viszont must have volt mert kijött mellé a sok sok HP még , az avoidance pedig nagyon kellett.
Insanityt mikor csináltuk pl ToC10hc-ben oda nagyon jó volt, meg az írtó magas block value , és konkrétan nem tudott a 2 add sebezni semmit rám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Lazahunter
2013.03.14. 12:24
Whysper

Csak hogy ne felejtsük el, a WoW full skill based, magában az ellenféllel folytatott harcban semmi jelentősége nincs az 'irányításnak', annak, hogy Te merre mozogsz, kitérsz, esetleg manuálisan védekezel, stb (amilyenek ugye nem is lehet) ... ott akire a boss támad azt el is fogja találni, meg is fogja sebezni. Éppen ezért kell egy tank, akinek olyan a védelme, hogy a rá mért támadások és sebzések megfelelő mértékben legyenek minuszolva.

Viszont a TESO elvileg olyan lesz, ahol ki tudsz térni a támadások elöl, védekezni tudsz, kvázi ha jól mozogsz akkor el sem találnak ... már ha azóta nem változott meg az eredeti felállás. Így pedig játszhatóbb a játék tank nélkül is.

Mármint remélhetőleg megtartották ezt a tervet, mert már kva unalmasak az egy tucat full skill base játékok. Még a TERA lenne olyan, mint amit mondok, de az sem az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. partxxx
2013.03.14. 13:33
épp a minap jutott eszembe, majd el is felejtettem megkérdezni, de

mikor lehet előrendelni itt iPONon ??? ??? ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szabdnes
2013.03.14. 16:05
Enno ne vedd sértésnek de az első mondatod eléggé hülyeség...
"Def cap nem volt a wowban annyit szedtél amennyit jól esett, csak volt 1 minimum érték amit elkellet hogy érj különben ment a crushing blow HC 5manban..."


volt 1 minimum érték.. várjunk az nem egy def cap? Ellentmondtál magadnak barátom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Whysper
2013.03.15. 09:43
Enno:

Mikro kijött a LK akkor HC instából keleltt kékeket szedned ,hogy meglegyen a minimum def caped NAXX-hoz és akkro még keleltt ezerrel harcolnod érte....TOTC10 már vicc volt naxx meg ULDU setbe mentél oda nem tudom ott már alapból a tankok megfelelő gearrrel érkeztek TOTC-ba.. Utánna meg már talentekből ment pl. a druidoknak vagy a DK-knak,de ha megfigyeled a Blood DK még TOTC 10-ig nem votl jó tnak mert DOdge-ból tankolt és nem votl eléggé jó tankmivel def cap hiányában shield block hiányában amikro becsúszott a "NEM DODGE" akkor eléggé one hit kétn estek össze. Igen majd Citadellába ezt a problémát buffolással megoldotta a Blizz és nem volt probléma...

Lazahunter:

Ezért remélem mert ÉN régen tankoltam és nagyon szerettem,de most már healer vagyok valami maitt a dps nem angyon fekszik nekem mármitn Én unalamsnak találom ami nem baj másnak tuti az a izgi ,de Én szeretek tankolni vagy healeni!

"NAGYON REMÉLEM LESZ ILYEN TANK/HEALER/DPS system TESO max szintetn"

Igen De érted Én is Tankoltam Pl paladinnal és ott emlékszem LK-ba nem csak a tanutolás meg agro építés volt egy paladin dolga hanem bizonyos sebzés felfogó spell hasznáalta stb a lay of heandses healelés ről nem is beszélve.

Szóval értem , hogy itt más lesz ,de Én fejlődésre írtam ,hogy nem kellett egy ideg tank talent úgy mint ,ha jól értem a TESO-ba is ,de itt is azt írják vagyis úgy fogalmaznak ,hogy fejlődéshez nem kell sz.tem itt is fog kelleni klasszikus TANK kaszt max. szinten még, ha nem is olyan módon fogsz tankolni mint WOW-ba vagy RIFT-be hanem pl. úgy mint GW 2-be. Bár remélem nem GW 2 system lesz mert ott vagy l....asz a mob sebzése vagy one hit és bugoltatod stb stb.

Bár,ha a skyrimból indulunk ki akkor az ottani Paladinnal elég jól lehet tankolni pajzzsal sz.tem,de ha azt veszem alapul amilyen karit Én csináltam akkor remélem olyan nem lesz TESO-ba

Én csináltam egy Dark Elf lovagot nehéz deadric vértbe alapból nagy védelem plus zero stamina az az csak heatlhre meg magikara raktam és kimaxoltam a ALteration ágat aztán van dragon magic armorom is meg spell resistem
+
mivel staminaból ütsz kiraktam a restoration ágat és 1 heallel maxra healelem magamat szinte semmi manaval és a heal spelljeim töltik a staminamat ami persze maxolodik egy gyógyítás után!

Szóval armor/magic resi/mindenem . Azért remélem egy ilyen karit majd nem lehet kirakni TESOba mert akkor a varázshasználóknak nagyon nehéz dolgok lesz!

minden fire/villám/frost spellre 100% a resistem...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Naquile
2013.03.15. 14:20
TERA ver most mindent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Whysper
2013.03.15. 15:28
Klassz lehet a TERA.,de ezek a mangás világok eléggé rondák nekem, de persze kinek a pap kinek a papné!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!