iPon Hírek

Tesztasztalon a 2,66 GHz-es Bloomfield CPU

Dátum | 2008. 07. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hét folyamán mutattuk be a 2,93 GHz-es Bloomfield processzor első teszteredményeit, ám máris itt a folytatás: ezúttal a 2,66 GHz-es modell teljesítményéről kaphatunk képet. A hét folyamán egy 45 nm-es Phenom processzorról szóló teszt is megjelent, amelyben a teljesítmény mellett a processzorban rejlő tuningpotenciált is vizsgálták.

A kép nagyítható!
A 2,66 GHz-es órajelen üzemelő, LGA 1366-os processzorfoglalatba illeszkedő újdonság teljesítményét sajnos megint csak szintetikus tesztprogramok segítségével mérték, játékteszteket ezúttal se várjunk. A tesztekben a 3DMark Vantage, a SuperPi és a SiSoft Sandra tesztjei szerepelnek, amelyek azért adnak némi képet az újdonság teljesítményről.

A kép nagyítható!
A kép nagyítható!
A kép nagyítható!
A kép nagyítható!
A 3DMark Vantage tesztben kizárólag processzortesztet futtattak, amelynek eredménye 16294 pont lett. A SuperPi 1M 15,475 másodperc alatt futott le. A Cinebench tesztje már jobban megmutatja a processzorban rejlő erőt: az egy szálon futó teszt eredménye 3048 pont lett, míg a többszálú tesztben már 12627 pontot ért el a rendszer, ami jól tükrözi a processzor képességeit. A SiSoft Sandra tesztben a processzor teljesítményét egy QX9770-es modellhez hasonlították, a különbség szembetűnő.

Reméljük, hogy a processzor megjelenésének közeledtével egyre több és egyre változatosabb tesztek fognak születni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások