iPon Hírek

Tesztasztalon a kétmagos Atom processzor

Dátum | 2008. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel kétmagos Atom processzorával szerelt alaplapok az elmúlt hónap végétől kezdve, ha lassan is, de elkezdtek beszivárogni a piacra. Az újdonságok közül a Guru3D munkatársai szert tettek egy ECS által készített példányra. A tesztben szereplő újdonság ECS P945GC típusjelzéssel van ellátva, az alaplapon egy kétmagos, 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Atom 330-as processzor foglal helyet, amely az alaplapra van integrálva.


A kis Atom processzor 8W-os TDP-vel bír, az egység ugyanúgy 533 MHz-es FSB-vel üzemel, mint egymagos társai. A kétmagos processzor köré épített ECS alaplap tulajdonképpen egy tipikus mini-ITX modellnek tekinthető: az egység egyetlen DDR2-533 MHz-es memória foglalattal, két darab SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel, valamint egyetlen PCI slottal és egy VGA kimenettel van felszerelve. Az olcsó számítógépek alapjául szolgáló deszkán hatcsatornás integrált VIA audió vezérlő és 100 Mbps-os hálózati vezérlő is található.


Az alaplap és az Atom 330-as processzor teljesítményét számos szintetikus teszt segítségével vizsgálták, a megmérettetésben Athlon X2 4850e és Phenom X4 9850-es rendszerekkel lett összehasonlítva a kis újdonság. A tesztsorozat legérdekesebb része talán a fogyasztás vizsgálata volt: maximális terhelés esetén a teljes Atom rendszer 56W-os fogyasztás mellett üzemelt.

Memória teszt.
A tesztben szereplő alaplap egyébként egy mérnöki mintapéldány, a termék még nem kapható egyetlen áruházban sem. Az előzetes információk szerint az ECS újdonsága 75-79 dollár közötti árral kerül majd forgalomba.

A teljes, minden tesztet tartalmazó cikket az alábbi hivatkozásra kattintva érhetjük el: ECS P945GC tesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.09.20. 18:53
vissza a hírhez

Internetre és gépelésre tökéletes, és legalább az árral sem száltak el. Érdekel majd az AMD megoldása is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.09.20. 21:31
Én nem látom értelmét jobb chipsetnek, hogyha ebből még van egy csomó az Intelnek(másképp nem ezt raknák bele), de teljesítményjavulás ekkora processzornál nem várható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!