iPon Hírek

Tesztelés alatt a netbookos Android

Dátum | 2009. 04. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS mellett újabban már a HP és a Dell is vizsgálja a netbookokra telepített Android oprendszer lehetőségeit, amely reményeik szerint a Windows egy esetleges olcsó alternatíváját jelentheti.


A HP egyelőre ugyan elvileg még nem dédelget tényleges termelési és árusítási terveket, viszont már egy sereg programozójuk teszteli az Android netbookos lehetőségeit - miközben a Dell egyszerűen nem kommentálja a saját teszt-ügyleteit (amelyek feltételezett végcélja elvileg egyedi kialakítású Android-változatokkal felvértezett MID-kben és mobilokban öltene majd testet).

Netbookonként kb. $15-ba kerül a gyártóknak egy XP-licensz, míg az Android ugyebár ingyenes. A netbook-ipar egyes bennfentesei már egy sor $200 alatti árfekvésű gép piacra kerülését prognosztizálják, amit azonban valamelyest hiteltelenít az a tény, hogy a Linuxos modellek eladásai jelenleg is eltörpülnek a Windows-osokhoz képest. Ennek okát a legtöbben egyrészt abban látják, hogy a nagy többségnek a Linux továbbra is idegen, másrészt pedig abban, hogy ugyanez a többség ezen nem is akar változtatni.

Éppen ezért jelentheti tehát épp az Android az egyetlen esélyt ezen apátia megtörésére, mivel az egyre sokasodó Androidos mobiloknak köszönhetően a rendszer fokozatosan - és majdhogynem észrevétlenül - válhat ismerőssé egyre többeknek, és így már esetleg pozitívabban fogadhatják a szintén Androidos netbookokat is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.04.01. 17:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!