iPon Hírek

Teszteltük a Commtiva Z71-et

Dátum | 2010. 09. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Commtiva Z71 a gyártó szerint a felhasznált alkatrészek esetében különös figyelmet fordít a környezetszennyezés visszafogására, és a felhasznált alkatrészeknél az újrahasznosított anyagok alkalmazására. A Z71 borítását kissé fényes műanyagból gyártják, illesztései precízek, bár a hátlap - amely alatt a normál használatban közel három napot kibíró akkumulátor található - mocorog kicsit. A készülék elején lévő, első látásra kissé furcsa trackball nagyon hamar megszokható, mi több megszerethető. A rivális készülékeken található optikai trackball ugyan sokkal szebb, de tizedennyire sem használható jól.

A készülékben az Android 2.

1 magyar nyelvű operációs rendszere található. A gyártót dicséret illeti a magyar nyelvért, ma még kevés gyártó veszi a fáradságot a honosításra. A 2.

1-es verzió fájó pont lehetne, hiszen már piacon van a sokkal gyorsabb és felhasználóbarátabb 2.

2-es verzió, ugyanakkor nagyon rövid időn belül - meg nem erősített hírek szerint már októberben - érkezik a frissítés a készülékre, ami megint csak a Commtivát dicséri.

A bő egyheti teszt során a Z71 kitett magáért. A legtöbb alkalmazás és játék zökkenőmentesen futott, csak ritkán érződik egy erősebb processzor hiánya. Leginkább komolyabb játékok, illetve az avi-filmek lejátszásánál lassult be érezhetően, viszont ezt egy ingyenes konvertáló programmal mp4 formátumra alakítással lehetett orvosolni. A levelezés, az események kezelése elképzelhetetlen könnyebbséget jelent: mindig, mindenhol, minden információt el lehet érni, persze ehhez szükséges egy korlátlan internetcsomag. Ennek hiányában wifi-kapcsolaton keresztül lehet az interneten szörfözni, az e-maileket, teendőket ellenőrizni.

A Marketről letöltött Google Mapsszel a gps tökéletesen működik, hamar megtalálja a jelet és pontosan mutatja az aktuális pozíciót. A beépített fényképezőgép távolabbi képek készítésekor elfogadhatóan működik, de komolyabb fotók készítésére nem alkalmas, érezhetően a leggyengébb pontja a készüléknek. A kijelző kellően érzékeny és pontos, szépen jeleníti meg a képeket, videókat, kifejezetten élvezhető a látvány. Összességében a Commtiva Z71 egy remekül eltalált, igazán szerethető középkategóriás okos telefon, amely ár-érték arányban a maga kategóriájában teljesen versenyképes. A készülék már megvásárolható, ajánlott végfelhasználói ára szolgáltatófüggetlenül bruttó 65 000 forint egy 2GB-os microSD memóriakártyával. A magyarországi forgalmazó tájékoztatása szerint az év végére várhatjuk egy high-end androidos Commtiva okos telefon és egy táblagép érkezését is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!