iPon Hírek

Tesztpadon járt az új generációs Pixel XL

Dátum | 2017. 06. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google tavaly mutatta be a Pixel és Pixel XL okostelefonokat, amik az idei évben már biztos, hogy generációváltáson esnek majd át a friss Android operációs rendszerrel felvértezve. Az idei évre tervezett készülékek fejlesztése minden bizonnyal jó ütemben halad, ugyanis az egyik mobil a napokban bukkant fel az egyik tesztprogram adatbázisában.
Pixel
A GFXBench nagyon sok kiszivárgó információért felelős, számos okostelefon esett már „áldozatául” ennek a teljesítménymérő alkalmazásnak az elmúlt évek során; és a Pixel XL második generációjáról is ez árulkodik most. A Pixelek tavaly a csúcson szálltak harcba az Android pártfogásában referencia okostelefonokként, és idén sem lesz ez másként, afelől nincs kétségünk. És ha igaznak bizonyulnak a GFXBench adatai, akkor a Pixel XL 2 még a kijelzője méretét tekintve is nagyobb lesz, nem csak gyorsabb az elődjénél.
Pixel XL
A fejlesztés alatt álló masina egy 5,7 hüvelykes megjelenítővel lesz felszerelve, ami Quad HD felbontással várja majd, hogy akcióba lendülhessen. (Az alábbi képen azért szerepel csak 5,6 col és 2560 x 1312 képpont, mert az a virtuális gombok 128 pixel magas területét nem veszi számításba a rendszer.) A megmérettetésnek alávetett okostelefonon még az Android 7.1.1 operációs rendszer futott, de ez nem jelent semmit, csupán a prototípuson még ez volt jelen, mikor a GFXBench telepítve lett rá. A második generáció Pixel és Pixel XL egészen biztos, hogy az Android 8.0-val kerül majd bevetésre. A Pixel XL 2 egy 12 megapixeles főkamerával kerül érkezhet, és minden bizonnyal kiváló fényképek készítésére lesz alkalmas, mivel a 2016-os Pixel páros még most is az élvonalba tartozik. Az eszköz Ultra HD mozgóképfelvételek megörökítését teszi majd lehetővé, és minden bizonnyal tartozik majd hozzá egy LED-es villanó, hogy akár rosszabb fényviszonyok mellett is munkára lehessen fogni. Az előlapi kamera pedig 8 megapixelesnek ígérkezik, így kiváló önarcképeket lesz képes megörökíteni, sőt mi több, állítólag a teljes felületét kihasználva lehet majd vele videózni is.
Pixel
Csúcsgépként nem meglepő módon a Qualcomm Snapdragon 835 mobilplatformra épülhet az idei Pixel XL. Ez a központi chip Kryo 280 processzormagokból vonultat fel összesen nyolcat, melyek két négyfős csoportra vannak felosztva, és így eltérő, 1,9 és 2,45 GHz-es órajelen üzemelhetnek. A grafikus munka itt szokás szerint az Adreno 540 IGP vállára helyeződik majd. A Google nem tervezi növelni a 4 GB-os rendszermemóriát, továbbra is ekkora marad a RAM kapacitása, így a fejlesztések valószínűleg elsősorban ehhez fognak alkalmazkodni, nem pedig a 6-8 GB-os gépezetekhez. A GFXBench adatbázisában felbukkant készüléknek meglehetősen kövér, 128 gigás tárhelye volt, szóval ilyen tekintetben sem okoz csalódást a Pixel XL 2. De persze a háttértár tekintetében elképzelhető, hogy több konfiguráció is lesz majd, szóval nem kizárt, hogy a legolcsóbb felállásban ennél szerényebb lesz a helykínálat. Több részletre most nem derült fény, de talán hamarosan újabb információmorzsák láthatnak napvilágot.
A Pixel XL mellett idén is lesz új Pixel, és szinte borítékolható, hogy a belbecs javarészt ugyanúgy néz majd ki mind a kettő mobilnál. Szóval a képátlótól eltekintve, a fenti információk igazak lehetnek a kisebbik referencia okostelefonra is. A készülékeket egyébként ismét a HTC készítheti, de egy másik friss pletyka szerint úgy fest, hogy ez a tajvaniak utolsó köre. Jövőre a szóbeszéd szerint valószínűleg már az LG léphet a HTC helyébe, és készítheti a Google szakembereivel szoros együttműködésben a Pixel harmadik generációját. No, de ne rohanjunk most ennyire előre. A Pixelek második generációjának debütálásáról nincs pontos információnk, ahogy azt sem lehet még tudni, hogy az Android 8.0 mikor kerülhet bevetésre. Néhány híresztelés szerint már akár augusztusban is elkészülhet az „O-betűs” Android, így az sem zárható ki, hogy még nyáron befuthat a friss Pixel és Pixel XL, de inkább egy őszi rajt valószínűsíthető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Taranisz
2017.06.18. 23:58
Egy rohadt nagy bajom van az új Google referncia modellekkel... az áruk! Remélem a következő széria olcsóbb lesz (de tudom ez hiú ábránd ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terenc
2017.06.19. 08:13
Drága mert mindenből a prémiumot pakolják bele, ami nem lenne baj, de ilyen kivitelbe sose lesz olcsó
Nekem semmi bajom nem volt a jó kis műanyag Nexus-okkal, sokkal strapabíróbbak voltak!
Gondolom valahol megköveteli a piac ezeket a változtatásokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!