iPon Hírek

Tetszetős HDD/SSD dokkoló a Sharkoontól

Dátum | 2010. 09. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Sharkoon már többféle merevlemez dokkolót kínál a piacon, amelyek között találunk olyam megoldásokat is, amik nem csak 3,5 hüvelykes, hanem akár 2,5 hüvelykes adattárolókhoz is használhatóak. A gyártó most egy új, minden eddiginél dizájnosabb merevlemez dokkolót mutatott be, amely a SATA QuickPort Home nevet viseli.


A merevlemez dokkoló állomás 240 x 206 x 47,5 mm-es mérettel érkezik, súlya pedig merevlemezek nélkül 950 gramm. A fém házzal rendelkező újdonság előlapján egy lehajtható ajtó mögött találjuk a 3,5 hüvelykes és a 2,5 hüvelykes SATA merevlemezek vagy SSD meghajtók számára kialakított dokkoló helyeket, amelyekhez egy-egy aktivitásjelző kék led is tartozik. Az újdonság eSATA 3 Gbps-os vagy USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz, legyen szó asztali multimédia lejátszóról, noteszgépről vagy akár asztali számítógépről. Az adattárolók és a készülék alkatrészeinek hűtéséről egy hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, amely a pillanatnyi hőmérséklet alapján dinamikusan változtatja fordulatszámát.


Érdekesség, hogy a hasznos kis újdonság a felsoroltak mellett még memóriakártya-olvasót is tartalmaz, amely SD/SDHC, MS és MMC típusú memóriakártyák kezelésére képes. Az előlapon egy további USB 2.0-s portot is elhelyezett a gyártó, amelybe pendrive-ot, külső merevlemezt, digitális fényképezőgépet illetve más egyéb USB-s adattárolót is csatlakoztathatunk. A Sharkoon QuickPort Home névre keresztelt ötletes kis szerkezete hamarosan feltűnhet az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 49,9 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. maláj
2010.09.29. 20:51
"amelyek között találunk olyam megoldásokat is"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!