iPon Hírek

Tetszetős Shuttle MiniPC

Dátum | 2008. 05. 20.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Shuttle már ismertnek számít a kisméretű számítógépek piacán. Az ő nevéhez fűződik az XPC kifejlesztése, most pedig egy újabb egyedi termékkel jelentkezik a piacon a vállalat.

Ha ránézünk a Shuttle SG33G5M Digital Visual Opera eszközre, akkor először az előlapon látható LED-kijelző, a hozzáadott távirányító és a szép kivitelezésű ház tűnik a szemünkbe. Az előlapi kijelzőre kiírathatjuk a rendszer hőmérsékletét, a dátumot és időt vagy akár egy tetszőleges szöveget is. Belülre kukkantva a következők derülnek ki: két DDR2 memóriamodul számára van hely, továbbá megtalálható még egy 16-szoros PCI-Express foglalat egy videókártya illetve egy 1-szeres sebességű PCI-Express foglalat különböző bővítőkártyák számára.


Merevlemezből két darab, optikai olvasóból pedig egy fér bele a kisméretű házba. A gyártó azonban figyelmeztet, hogy két merevlemez használata esetén túlmelegedés jöhet létre, ezért inkább egy darab használata ajánlott. A Shuttle hőcső-alapú hűtési rendszert alkalmaz, amivel könnyedén feltornázhatjuk a 2,66 GHz-es E6700-t akár 3,2 GHz-re is.

A Windows Vista Ultimate operációs rendszer Media Center alkalmazásával és a hozzáadott távirányítóval könnyen használható szórakoztató számítógéppé tudjuk alakítani a Shuttle újdonságát. A számítógép 330 euró körüli áron várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.05.21. 13:43
(Guest @ 2008 May 20, 16:25) [snapback]38748[/snapback]
Elnézést kérek és tudom hogy nem ide tartozik, de azt szeretném megtudni, hogy az Antec Ninehundred házába lehet-e floppy-t beletenni?Tehát hogy rendesen úgy mint a CD meghajtót.


Nem lehet, csak nagy bővítőhelyek vannak benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!