iPon Hírek

TGS: Bemutatón a Final Fantasy 15, 13, 10 és 10-2 HD

Dátum | 2013. 09. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix az idei Tokyo Game Show-ra nem készült túl sok mondanivalóval, már rég tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük a közeljövőben, de azért nem hagyták ki az alkalmat, hogy megmutassák magukat a japán játékos rendezvényen. Az FF15 videó már ismert átvezetőkből származó jelenetekkel indít, de 2:55-nél láthatjuk a főszereplő Noctist akcióban is, városi környezetben. A korábban PS3 exkluzívnak indult játék, eredeti nevén Final Fantasy XIII Versus, már jó ideje fejlesztés alatt áll a cégnél, ez alatt nevet váltott és átlovalt a jövő generációra. A fejlesztők elképzelései túl nagyra törőek voltak a jelen generációnak, így a játék immár PS4-re és Xbox One-ra készül. A Tetsuya Nomura által rendezett darab sokkal sötétebb hangulatú és realisztikusabb környezetben játszódik, mint a korábbi FF játékok. A harc is pergősebb és vannak benne TPS elemek is. Noctis Lucis Caelum egy királyi család sarja, az ő feladata, hogy őrizze a világ utolsó kristályát, mert ugye nincs FF kristályok nélkül. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert.
A Lightning Returns: Final Fantasy 13-ról már sokat írtunk az elmúlt hetekben, a legújabb trailer Caius-t helyezi reflektorfénybe:
A mindenki által ismert FF X és X-2 HD változatot annyit mutogatják, hogy már az is látott trailer róla, aki nem akart. Nosztalgiázzunk még egy kicsit...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Magrathea
2013.09.19. 16:21
Az FF15 "realiszikus környezetének" kapcsán fontos megjegyezni, hogy tényleg csak a környezetre céloznak, a videóból elég gyorsan lejön, hogy azért a Final FANTASY még mindig Final Fantasy, szóval maradnak a kristályok, őrülten nagy és túldíszített monszták, shiva és társai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NovaTerra
2013.09.19. 16:41
Final Fantasyt nem értem. Ez a sok rész vagy számozás, mind külön világot jelöl?
A játékot se tudom milyen, ezek a videók olyanok, mintha interaktív film lenne.
Olyasmi, mint a Devil May Cry?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2013.09.19. 18:59
Engem is érdekelne egy rövid magyarázat, hogy ez a rengeteg iteráció milyen formában kapcsolódik egymáshoz, mert a franchise eddig is érdekelt, de eléggé össze tud zavarni ez a rengeteg féle-fajta FF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sakal6
2013.09.19. 19:43
Mindegyik számozott rész külön világot jelent.
Csak az alszámozás tartozik azonos világba, X-2 a 10-hez, Lightning Returns pedig a XIII-hoz tartozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim sakal...
2013.09.19. 20:15
Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.09.20. 07:39
Pont a Final Fantasy maradt ki az életetekből? Oh, anyám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Shinj...
2013.09.20. 08:02
Nekem csak onnantól hogy átköltözött PS-re / netre (MMO) ... elsőt C64-en (portolva), hetet PC-n rommá játszottam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2013.09.20. 09:49
Ahogy az előttem szólók is mondták: igen, mind külön világ. Van viszont rengeteg apróság ami összeköti őket. Minden FF-ben vannak kristályok, ott van Shiva, Bahamut és többi summon valamilyen formában, Chocobok és Mooglik is szaladgálnak a világban, valamint szokott mindig lenni egy Cid nevű karakter is, aki nagyon ért a technikához vagy feltaláló szerepben jelenik meg. Cid mellett még van néhány visszatérő karakter és visszatérő szörnytípusok is. Fontos még szólni a harcrendszerről, ami ugyan részről részre változik kisebb-nagyobb mértékben, de ettől függetlenül nagyon jellegzetes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zelbacsi
2013.09.20. 15:21
NovaTerra: igen, lehet hasonlítani a DMC-hez, csak itt nem egy ember harcol, hanem egy csapat (szinte mindig), és általában körökre osztott, vagy "körökre osztott szerűség" a csata, nem pedig olyan pörgős realtime brutálság, mint amit Dante csinál. Ezen kívül jobban kidolgozott a szerepjáték része is, mind a "statnövelés", mind pedig a szereplőkkel beszélgetés, mellékküldetésekre mászkálás szempontjából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2013.09.20. 20:30
Zelbácsit fordítva: Igen, tulajdonképpen a bögre is arra van, hogy valami folyadékot rakjál bele, csak sokkal kisebb, más anyagból van és nem ülsz bele mint a kádba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!