iPon Hírek

TGT BigBang: új tuning szoftver GeForce videokártyákhoz

Dátum | 2012. 09. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A TGT szoftvermérnökei által kifejlesztett alkalmazás a TGT BigBang nevet viseli. Az újdonság nem csak a Point of View és a TGT, hanem az összes többi gyártó GeForce sorozatú videokártyáival is működik. A szoftver a GeForce GTS 450-es, illetve ezeknél újabb modellekkel hibátlanul képes együttműködni, legyen szó Fermi vagy akár Kepler architektúra köré épülő megoldásról. Persze nem csak egy, hanem egyszerre akár 8 GPU kezelése is megoldható a szoftverrel, ami a Multi-GPU rendszerek szerelmeseinek különösen jó hír.


Az alkalmazás segítségével a GPU alap órajele mellett a memóriachipek órajele is módosítható, plusz figyelemmel kísérhetjük a GPU aktuális hőmérsékletét, valamint a hűtőventilátor pillanatnyi fordulatszámát is. Hab a tortán, hogy a TGT BigBang még a Power Target értékének növelésére is lehetőséget ad, ami tuning alkalmával lehet fontos.

A Kepler architektúrára alapozó GPU-val ellátott videokártyáknál automatikus tuning funkció is rendelkezésre áll – ehhez jelenleg GeForce GTX 660-as vagy gyorsabb modell alkalmazására van szükség.


A TGT BigBang folyamatosan vizsgálja a GPU aktuális magórajelét, majd méri, hogy az adott órajelen mennyi időt töltött el a GPU. Végeredményként egy pontos statisztikát kapunk, amelyből kiderül, hogy az adott idő mekkora részében működött a Boost órajelnél magasabb órajelen a tuningolt GPU. A TGT BigBang a méréseket természetesen a háttérben végzi. Az alkalmazás emellett Bright Boost funkciót is kínál, amely hat különböző gamma görbe alkalmazását teszi lehetővé annak érdekében, hogy az egyes játékok még jobb vizuális élményt nyújthassanak.

A TGT BigBang első kiadása az 1.0.1-es verziószámot viseli és tökéletesen kompatibilis a különböző GeForce driverekkel. Az új szoftvert innen tölthetik le az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. DogTheDog
2012.09.21. 19:53
A kartyaik sajnos nem foldi halandoknak vannak arazva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Parano1d
2012.09.21. 20:21
De rögtön az első mondatnál írják, hogy más gyártók termékeivel is működik. Mondjuk számomra feleslegesnek tűnik cikket írni egy új tuningprogramról. aki ilyent akar, az minden ujjára találhat magának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!