iPon Hírek

The Assembly - Az Oculus Rift és a Project Morpheus nyitócíme

Dátum | 2014. 06. 13.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

Bizonyos szempontból az E3 egyik legérdekesebb játékáról lesz most szó, mely a The Assembly (A "Gyülekezet") címet kapta. A tervek szerint a virtuális valóságban játszódó puzzle-kaland az Oculus Rift (PC) és a Project Morpheus (PS4) egyik nyitócíme lesz, hogy pontosan mikor, az a VR headsetek megjelenésétől is függ. A játékot az egyesült királyságbeli nDreams stúdió készíti, akik 7 éve fejlesztenek kisebb-nagyobb játékokat PlayStation Home-ra és mobilokra. A 28 fős csapat a tavalyi év közepétől folyamatosan kísérletezik a VR-ral, új ötleteket próbál ki és valósít meg, ennek a folyamatnak lesz az eredménye a The Assembly. A történet középpontjában egy titkos társaság, a Gyülekezet áll, melynek tagjai olyan tudósok, akadémikusok és mérnökök, akik szerint az erkölcsi normák akadályozzák az igazi fejlődést. Éppen ezért embereket rabolnak el, hogy különböző kísérleteket végezzenek rajtuk egy földalatti központban. A sztorit az a Tom Jubert jegyzi, aki az FTL: Faster Than Light-on és a Penumbra-n is dolgozott már. A történet tálalása sem mindennapi, egyszerre két nézőpontot is megismerhetünk a játékban: egyik főhősünk a frissen elrabolt Madeline lesz, a másik pedig Joel, a titkos társaság egyik tudósa. A játék fejezetenként automatikusan vált majd a két karakter között. A The Assembly nem egy akciójáték lesz, sokkal inkább egy fejtörőkből álló felfedezős kalandjáték, melyben a történet sokkal fontosabb, mint az akció. Az E3-on kaptunk egy előzeteset (az alábbi videóban 0:48-1:58 között látható, aki a kommentár nélküli verzióra kíváncsi, az ide kattintson), valamint egy pár perces játékmenetet videót is, ez 2:06-nál kezdődik. A 7:32-től látható rész pedig jól demonstrálja az Oculus Rift fejmozgást követő képességeit, bár a túl gyors mozdulatok az alkotók szerint émelygést okozhatnak, úgyhogy ajánlott lesz lassan nézelődnünk. Számunkra ígéretesnek tűnik a koncepció, ti mit szóltok hozzá?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. tibaimp
2014.06.13. 16:57
Ez az Oculus Rift és társai, ahogy már korábban is leírtam itt, lesz akkora bukta mint állat.
Egyszerűen nem tudom magam elképzelni (mert magamból indulok ki), hogy egy szopás 8-10 óra meló után én beálljak a sarokba és ezt a szart a fejemre téve még mászkáljak egy játékban. Pont megfelelő az egér és a bill, nem kell ilyen....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lasagna
2014.06.13. 17:18
Ezek szerint nem te vagy a célközönség. Igen is kell ilyen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Eretnek90
2014.06.13. 17:19
szerinted ezt nem egér+bill vagy ps4 controllerrel kell játszani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Mastigias tibai...
2014.06.13. 17:30
Kontoller is kell majd hozzá. Én úgy képzeltem magam elé, hogy leül valaki a fotelbe, felkapja a fejére a cuccot, és ülve játszik. Korábban én is szkeptikus voltam, de múltkor volt szerencsém kipróbálni egy olyan VR szemüveget, amibe egy sima okostelefont kellett illeszteni, és máris egy mesterséges 3D világba csöppentem. Azóta másképp szemlélem ezeket a dolgokat, szerintem sikeresek lehetnek, persze csak akkor, ha emberi áron adják őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Merwenus tibai...
2014.06.13. 17:32
Ez egy "monitor", nem gamepad, nem controller, nem egér, nem bill.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt200
2014.06.15. 21:08
"a túl gyors mozdulatok az alkotók szerint émelygést okozhatnak, úgyhogy ajánlott lesz lassan nézelődnünk" Jó hogy nem dk1-el fogok játszani A véglegesben megmondták hogy már nem lesz ilyen, csak ha alacsony az fps-ed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!