iPon Hírek

The Fall: Legyetek Ti az MI-k!

Dátum | 2013. 09. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Újabb, igazi gyöngyszemnek ígérkező indie cím bukkant fel a láthatáron a The Fall képében. John Warner, aki olyan címeken dolgozott korábban a Relic-nél mint a Company of Heroes és a Dawn of War 2, néhány éve független lett és maga köré gyűjtött egy maroknyi lelkes fejlesztőt. A Fall esetében a munka oroszlánrészén már túl is vannak, most azért fordultak hozzátok Kickstarteren és Steam Greenlighton, hogy befejezhessék a játékot, melyben ott van a Metroid játékok felfedező élménye, a Monkey Island sorozat interaktív játékmechanikái és a Limbo kivételes művészeti stílusa inspirációnak. A PC-re, Mac-re és Linuxra érkező játékban egy ARID nevű MI-t alakítotok, aki egy harci ruha fedélzeti számítógépében tanyázik. Az exoskeleton emberi pilótája elvesztette az eszméletét, ezért a Ti feladatotok lesz, hogy megmentsétek a ruhában lakozó férfit. Ehhez a harcon túl is kapcsolatba kell lépnetek a külső világgal, annak karaktereivel. Feladványokat kell megoldanotok és feldolgozni azt, hogy hol is van egy magatok fajta MI helye ebben a világban. Felmerül a kérdés, hogy vannak-e személyiségi jogai egy mesterséges intelligenciának... Warner úgy írja le a játékot, hogy olyan, mintha Cortanával mennétek a Halo sorozatban, de ezt csak nagyon halkan jegyezte meg, mert nem szeretne minden reggel arra ébredni, hogy a gyűlölködő e-mailek érkezése miatt csipog folyamatosan a telefonja. A fejlesztők epizodikusan szeretnék kiadni a játékot, az első rész már el is készült nagyjából, a támogatás a végső simításokhoz kell csak. Ezért is van, hogy mindössze 17 ezer kanadai dollárt kérnek, amiből 8 már meg is van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. DrTre
2013.09.11. 13:39
Lehet, hogy csak nekem esik nehezemre megérteni, de attól, hogy mi az MI-t irányítjuk, igazából semmiben nem különbözik attól, mintha magát az embert irányítanánk, szóval nem értem, ez miért olyan különleges.

"Felmerül a kérdés, hogy vannak-e személyiségi jogai egy mesterséges intelligenciának..." Erre külön kíváncsi vagyok, hogy képesek-e valóban elgondolkodtatni az embert és ha igen, akkor hogyan, mert ezek egyelőre igen nagy szavak egy oldalnézetes játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csatigabi
2013.09.11. 19:03
Űrhajós Limbo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!