iPon Hírek

The Flock: Ki lesz a fény őrzője?

Dátum | 2013. 05. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A holland független fejlesztőstúdió, a Vogelsap egy egészen egyedi aszimmetrikus, első személyes nézetű, kompetitív horrorjátékkal állt elő. A 'The Flock' alapkoncepciója az, hogy mind ijesztő, csontvázszerű szörnyetegként kezdtek, ám amikor hozzátok kerül a "fény ereklye", akkor átalakultok a Hordozóvá, egy humanoid lénnyé. A szörnyetegek, amikként mind indultok, a Flock, magyarul a nyáj tagjai. A játék minden pályáján ott van egy fény ereklye, amit Hordozóvá válva adott ideig magatoknál kell tartanotok, ahhoz, hogy nyerjetek. A többiek célja, hogy elkapjanak titeket és hullamerev ujjacskáitokat lefejtve róla, birtokba vegyék az ereklyét. A Hordozó átalakulva megváltozott képességekkel bír. Lassabban fut, kisebbet ugrik, és többé esélye sincs az árnyékban való megbújásra. Cserébe viszont a fénycsóvával dezintegrálhatja a nyáj tagjait. További nehezítés, hogy a világító ereklye nem csak hogy a pozíciótokat árulja el, de még azt is, hogy merre néztek (fénycsóva). Elég idegölő úgy mászkálni, hogy tudjátok, a sötétben minden szem rátok szegeződik... Ez a játék persze ismerős lehet már máshonnan is, többek között a Halo Oddball-ja is ilyesmi. Más multiplayer játékmódról egyelőre nincs információ, a kreatív főnök, Jeroen van Hasselt azt nyilatkozta, hogy hamarosan többet is megtudhatunk a Flockról. Annyit viszont még elárult, hogy nem túl sok játékos lesz egy meccsben, körülbelül 4-6 emberre lehet számítani. Több játékossal már az akcióban elveszne a pszichológiai hatás. Gameplay videó még nincs, de egy nagyon hangulatos teaser már van. A koncepciós rajzokon az elhagyatott Földet láthatjuk, 3000-et írunk, az emberiség pedig, ahogy azt sokan elkerülhetetlennek tartják, elbukott... Amint láthatjátok, körülbelül minden más élő is eltűnt a bolygó felszínéről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. skripton
2013.05.31. 15:57
Ez tetszik!! Izgalmas játéknak tűnik. Kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2013.05.31. 18:22
Érdekelne a sztori oldal is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2013.05.31. 18:47
"3000-et írunk, a harmadik millennium hajnalán az emberiség már kipusztult. A Föld lakhatatlan, felszínén mostoha körülmények vannak. A napfény többé már nem jut át a sötét felhőkön, poron és a környezetszennyezés többi okozatán. Ezért aztán a hőmérséklet már több száz éve csak csökken, a bolygón pedig megszűntek az általunk korábbról ismert életformák.

A felszín sötét, homokos és hideg szelek fújnak rajta, amik viszik a homokot, hamut és szemetet. A bolygó lakóinak maradéka már a Nyáj tagja. A föld alatt élnek, ahol még van némi menedék és egy kis meleg, nem tudván, hogy az emberek hagytak maguk után egy utolsó reménysugarat, amit a mai napig még nem találtak meg..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.06.01. 12:43
Már előre látom, meglesznek a camp helyek minden mapon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt200
2013.06.01. 15:20
Nem egy világmegváltó játék, de legalább valami újdonság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!