iPon Hírek

The Flock - különleges aszimmetrikus többjátékos horror

Dátum | 2014. 04. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A The Flock című különleges multiplayer horror játékot 2013 elején kezdte fejleszteni két holland egyetemista, másodéves egyetemi projektjükként. A darab előzetese több online játékmagazinban is megjelent és felkeltette az olvasók és az újságírók érdeklődését egyaránt. A The Flockot azóta több neves fesztiválon és rendezvényen is bemutatták, többek között a Gamescomon Kölnben, a VGMS-en Londonban és az INDIGO-n Utrechtben. A darab Hollandiában elnyerte a legjobb diák játéknak és a legígéretesebb játéknak szóló díjat is, a Vogelsap néven futó csapat kormánytámogatást is kapott a további munkálatokhoz.
A The Flockot 3-5 fő játszhatja: a sötét és félelmetes világban mindenki fürge, árnyak közt vadászó szörnyként kezdi pályafutását, a cél a Light Artifact nevű világító tárgy megszerzése. Az első vadász, aki megszerzi átváltozik hordozóvá, melynek következtében lassabb, törékenyebb és emberszerűbb lesz. A játékot az nyeri meg, aki a leghosszabb ideig tudja tartani a Light Artifactot, miközben a vadászok üldözik. A hordozónak sok hátránya mellett van egy előnye is, a vadászok ugyanis nem mozoghatnak, amíg a tárgy fénye rájuk vetül, különben rögtön meghalnak. Játék közben a szerepek folyamatosan cserélődnek, ez az egyszerű, de izgalmas mechanika teszi érdekessé a játékot. A játékmenet így pszichológiai jelleget is ölt, mivel a győzelemhez előre ki kell találjuk, mit fognak tenni ellenfeleink. A Valve lehetővé tette, hogy a játéknak ne kelljen átmennie a Steam Greenlight procedúráin, és rögtön a boltba kerülhessen, de a megjelenési dátumot még nem tették közzé. Az alábbi előzetesben a játékmenetet láthatjuk még alfa előtti verziójában.
Kapcsolódó hírünk: The Flock: Ki lesz a fény őrzője?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. benczeb90
2014.04.18. 19:32
https://www.youtube.com/watch?v=k6qFJ09KY-A
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. fofoka
2014.04.18. 19:40
Hogy lehet egy szóban 3 hibát is véteni? Általában nem érdekel, de ez már odavág rendesen. Keresd a címben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kiskoller
2014.04.18. 19:41
wow, az AVP-re meg Natural Selectionre emlékeztet. Úgy tűnik kiemelték az igazán jó részét annak, amikor alienként /skulkerként lesben állsz és ilyesztegeted a flashlightos marineokat. Jónak tűnik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mikej95
2014.04.18. 19:57
Ha csak 1-1 camphely lesz lesz a mapokon, már lőttek az egésznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Genoxid001
2014.04.18. 22:52
Engem ez nagyon a síró angyalokra emlékeztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Fada
2014.04.19. 08:43
Mi az, hogy asszimentrikus?

Aszimmetrikus akarna lenni?

Megint én leszek a görény, de már múltkor is olyan hirdetés volt a háttérben, hogy borzalom. Van valaki, aki tud helyesen írni és átnézi a cikkeket/egyebeket feltöltés előtt? Jézusom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Shinjiii
2014.04.19. 11:39
Engem a múltkor leoltottak az iPontól, mondták, hogy nem mindenki helyesírás-ellenőrzős felületen gépeli a szöveget, meg hivatkoztak arra, hogy az idegen-, és más nyelvű szavakat is aláhúzza és emiatt történik mulasztás, vagy valami ilyesmit magyaráztak nekem. Mind1 is, ha javítják mikor szólunk.

A játék unfair lesz az tuti, mindenképp óriási hátrány hordozónak lenni, főleg ha 4-en vannak vadászok. Na meg mi célból kell cipelni a fénygömböt? Remélem mielőtt greenlight-ot kap, még csiszolnak rajta, mert ez így elég gyengus, tényleg csak programozói tudás megvillantását eredményezi a projekt, működőképes játékot nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Morte
2014.04.19. 12:01
Embertelenül korán reggel, úgy 10-11 tájékában Morte kihalássza a csipákat a szeméből, és bőszen csapkodni kezdi a billentyűket, mert meg kell előznie InGent, a szuperhőst, aki egy időben három hírt is tud gépelni. Morte ilyenkor a lehető leggyorsabban befoglalja egy hír címét úgy, hogy arcát végiggörgeti a klaviatúrán. Ebben gyakran Süni is segítségére van - Süni egy igen intelligens életforma, aki macskának álcázza magát, a helyesírása azonban meglehetősen pocsék.

Morte ezután megírja a hírt, közben többször elátkozza hőn szeretett méregdrága mechanikus gamer billentyűzetét, miközben heavy metal stílusban eldúdolja a "A Red switch játékra való, nem gépelésre, te hülyegyerek" kezdetű örökbecsű klasszikust. Ezután rászabadítja a helyesírás-ellenőrzőt a művére, és reménykedik, hogy kilát annyira a csipák mögül, hogy meg tudja különböztetni a "mindet cseréli" és az "mindet átugorja" feliratú gombokat. Ha ez nem sikerül, akkor ezzel a szerkesztőnek egy igen vidám napot szerez. (Azt onnan lehet tudni, hogy a szerk. vidám, hogy hangosan beszél és vörös a feje). Morte ezután elégedetten hátradől, és nem veszi észre, hogy a cím kimaradt a helyesírás-ellenőrzésből, a szerk. pedig azzal van elfoglalva, hogy kihámozza magát a kényszerzubbonyból, amelybe Morte miatt került.

Hát így születnek az ilyen hírek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fada
2014.04.19. 12:23
Akkor örülök, hogy nem genyáskodásnak vetted, vettétek, köszönjük a javítást!

Azt azonban halkan megjegyezném, hogy azért van állami iskolai oktatás, hogy alaphelyzetben ne kelljen helyesírás-ellenőrzőt használni. Persze simán belefér az is, de múltkor is le tudtátok írni az Asus-akcióban, hogy 'díjjazzuk'.

Egyetemet/főiskolát végzett embereknek (igen, a reálszakokon végzetteknek is) legyen már magabiztos saját anyanyelvének használata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.19. 12:25
Tudni kéne helyesen írni, ez a nagy titok. Ugyanabban az oktatási rendszerben tanultam én is, "oszt mégis báncsa" a szememet néhány förmedvényük.

Az ilyen jellegű magyarázkodások meg csak tovább minősítik őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Fada
2014.04.19. 12:48
Ha szabad kérdeznem, hány idegen nyelvet beszélsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Fada
2014.04.19. 13:30
A hallgatásodból, valamint a meglehetősen pejoratív módon félreérthető alírásodból ítélve ez a szám a nulla felé konvergál.

Állatorvos megbetegszik, bemegy a körzeti orvoshoz:
- Mik a panaszai?
- Ja kérem, így könnyű!

Ha majd háromról fordítasz oda-vissza, és még mindig teljes mértékben uralod a nüansz számba menő köznyelvi vagy egyéb konvenciókat helyesírás-ellenőrzés nélkül ("Azt azonban halkan megjegyezném, hogy azért van állami iskolai oktatás, hogy alaphelyzetben ne kelljen helyesírás-ellenőrzőt használni."), akkor fejet hajtok, és vendégem vagy egy sörre.

Addig meg engedtessék meg nekem is, meg azoknak a cikkíróknak is egy-egy helyesírási hiba vagy elgépelés, akik idegen nyelvű forrásból fordítanak magyarra egy cikket neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. m-a-r-i-u-...
2014.04.19. 14:19
Egy kicsit olyan mint a The Hidden: Source. Bár ott egy vadászik mindenkire. Kár hogy a mod készítői abbahagyták a fejlesztést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller Shinj...
2014.04.19. 15:10
Ha erősebb lenne a hordozó nem lenne verseny. Aki először megszerzi a gömböt, az nyer. Így viszont váltakoznak a játékosok, és így gyűlnek a pontok.

Azt se felejtsd el, hogy a három másik játékos is egymás ellen játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fada
2014.04.19. 18:32
Asagrim: bocs, melóban vagyok, csak most néztem azóta fel.
Magyaron kívül kettőt, de ez teljesen irreleváns, itt az anyanyelvi helyesírással volt gond. Hiába fordítod hottentottából és beszélsz negyven nyelvet, ha az anyanyelvedet meg helytelenül használod.

Az érvelésed maximum arra jó, hogy a logikára fittyet hányva bemutathattad, hogy te sok nyelven beszélsz, másra nem.

Még a cikkíró sem érezte genyaságnak, nem kell pörögni. Attól még ordas hibák vannak mostanában, és ha valóban nekem írsz, akkor nem engem kell számonkérned mit képzelek, hanem arra törekedni, ne legyen. Az oldalt akarod eladni, nehogy én kérjek már elnézést az igénytelenségért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Fada
2014.04.19. 19:24
"Magyaron kívül kettőt, de ez teljesen irreleváns [...]"

Ez esetben a szándékosan erősen erotikus beütésű aláírásodat eltávolítottam.

A cikkírónak meg még nem volt lehetősége arra reagálni, mikor aluliskolázottnak hívtad, az már pedig szerintem erősen "genyaság".

Az meg végképp nem engem minősít, hanem téged, hogy hozzászólásban "pörögsz", ahelyett hogy privát üzenetben jeleznéd az "ordas hibákat".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.20. 01:56
Már az miért számít aluliskolázottá minősítésnek, ha reál felsőfokù végzettséget említettem? Azt is csak azért, mert úgy gondolom, hogy egy számítástechnikai oldalon nagy eséllyel talál.

Saját megítélésem szerint kicsit túlreagáltad, annyira keleti szokás a fogyasztót szidni az előállítónak, ha valami kritika éri a termékét... Valami nem jó, szóvá teszik, javítják. Te meg véded a védhetetlent, ráadásul méretes demagógiával.

Ha tudok, szívesen segítek akár előzetes átnézésben. És akkor mindketten tettünk egy lépést a Balkántól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. srobi
2014.04.20. 11:05
Ha nem olvastam volna a cikket azt hinném, hogy valami új helyesírás ellenőrző programról szól. Már előtted más is megjegyezte, hogy hiba van a címben. Neked már felesleges volt újra leírni. Jobb helyeken csak simán törlik a nem oda illő kommenteket. Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.

A játék jónak ígérkezik, de a pályákkal tényleg elronthatják. Főleg ha kevés lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek srobi
2014.04.21. 19:36
Ott a pont, totál senkit nem érdekel a helyesírásról szóló ömlengés... basszus, ingyen olvashatok szórakoztató, tudományos és tech cikkeket, ennyi bőven belefér... Ez nem Index, ahol kb minden cikkben ordas nagy hibák vannak, és benne is maradnak sokáig. Ilyeneket simán lehetne privátban jelezni, és nem szétoffolni a játékról szóló beszélgetést.

ON: Szerintem érdekes lesz ez. Egy sztori módot szívesen látnék belőle... Mik azok a light artifactok, mik a szörnyek..stb... szerintem jó kis háttértörténetet lehetne belőle kitalálni, mert a hangulat ígéretesnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Syry
2014.04.22. 13:57
A jó öreg Quake III "Catch the Chicken" mod jut eszembe róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!