iPon Hírek

The Last Guardian: a sasmacska

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az ICO és a Shadow of the Colossus készítője, Fumito Ueda elmagyarázta mit is láthattunk, a nem olyan rég még Project TRICO név alatt futó új játék trailerében. A lény (korábban madárpatkánynak kereszteltük :-)) nem más mint egy óriási, bebörtönzött sasmacska, aki még csak egy pici babának számít korát és méretét tekintve.

A Famitsu magazinnak elárulta a lény (és egyben a játék) japán nevét: 'Hito Kui no Oowashi Toriko', ami elvileg annyit jelent, hogy Emberevő Sas Toriko. Az Oowashi a madár leírására szolgál (Óriás Sas), a Torika bebörtönzöttet jelent, de lehet, hogy a név (Toriko) inkább a madár (tori) és a macska (neko) szó összefésüléséből született. Végülis mindkét lehetőség passzol rá (az elején láthattuk a "kicsi" láncait.) Trükkös ez a japán nyelv. :)

                       


Ueada ez alkalommal még erősebbre kívánja alkotni a köteléket ember és állat között, mint eddig az ICO-ban vagy a Shadow of the Colossusban tette. A The Last Guardian-ban a játékosok csak a kisfiút irányíthatják, a sasmacskát maximum ösztönözni tudjuk majd a játékban, például ételes hordók dobálásával. Együtt kell majd megoldani számos rejtvényt, megküzdeni ellenfelekkel, kihasználva egymás erősségeit. A pár tökéletesen kiegészíti egymást. A kisfiú képes lesz majd mászni, fogni és kúszni.

Arra a kérdésre, hogy miért nem lett az állat egyszerűen kutya vagy macska, a válasz az volt, hogy azért mert túl jól ismerik őket az emberek és a kutya-, macskabarátok "szétszedték" volna a szereplőt. "Fontos, hogy inkább különös lény legyen." A The Last Guardian sokkal kiforrottam lesz mint a korábbi két játék, már csak a PS3 ereje miatt is, jobb lesz a fizika, az AI és öröm lesz nézni ahogy "kis barátunk" tollait borzolja a szél...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. LavX
2009.06.04. 17:47
VISSZA A HIRHEZ

miért nem kutyámajom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2009.06.04. 18:46
Mert nem akartak Csubikoppintók lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jadam92
2009.06.04. 18:59
de az kutyámajom nem csubikki... :< >
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabest
2009.06.05. 16:20
félig medve, félig disznó és félig ember
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.06.06. 17:57
És akkor 1,5 ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabest
2009.06.06. 23:18
te se néztél southparkot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!