iPon Hírek

The Last Guardian: Ueda távozik

Dátum | 2011. 12. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A 41 éves Fumito Ueda 14 év után elhagyja a Sony-t. Olyan játékokat alkotott ez alatt az idő alatt, mint az Ico, Shadow of the Colossus és a most már megjelenés küszöbén álló The Last Guardian.

Ueda a szerződés értelmében még befejezi a PS3 exkluzív Last Guardiant és távozik. Erre persze nem kellett szerződéssel kényszeríteni, nagyon is motivált az iránt, hogy elvégezze az utolsó simításokat. A játék 2012-es megjelenése után a mester személyes projekteket indít majd.

A TLG teljes képe ettől függetlenül egy kicsit ködös, tekintve, hogy a játék producere (Yoshifusa Hayama) is csak nemrég lépett le a cégtől, hogy csatlakozzon egy Facebook játék fejlesztőcsapathoz (Bossa Studios, ők csinálták a Monstermind-ot). Szeptemberben még azt hallottuk a Team Ico felől, hogy keményen dolgoznak és nincs különösebb ok amögött, hogy kihagyják az idei TGS-t. Reméljük megjelenésig már nem lép le senki a csapatból, mert amit eddig mutattak a játékból az nagyon meggyőző volt. A kilépések viszont könnyen megrendíthetik a bizalmat.

Múlt hónapban már kezdtek felszínre törni a feszültségek, Shuhei Yoshida el is panaszkodta, hogy nagy a nyomás a csapaton és nem haladnak olyan gyorsan, mint azt előre tervezték. A játékot eredetileg 2011 végére tervezték, de még az új 2012-es dátum sincs kőbe vésve.

A hosszú fejlesztési idő mondjuk nem meglepő Uedát ismerve, az Ico és a Shadow of the Colossus is 4 évig készült. A Last Guardian még rajtuk is túltesz, hisz több mint 4 éve volt már, hogy először hallottunk felőle, 2007 februárjában a japán Famitsu magazin hasábjain.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bence560
2011.12.14. 11:06
Pedig ez lenne a kedvenc trilógiám, ha végre kiadnák a Last Guardiant... Remélem már befejezték a játékot és hamarosan kiadják, mert csak a cikket olvasva ébredtem rá, hogy tényleg vagy 4 éve várom hiába ezt a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fuxy0322
2011.12.14. 17:57
Istenem ha ez kijönne pcre :~)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2011.12.14. 18:29
A kojima effekt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!