iPon Hírek

The Last of US - Mi lett volna ha...

Dátum | 2013. 08. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Annak idején, mikor még Project T1 néven futott a The Last of Us, egészen más volt a forgatókönyvében, mint a végül kiadásra került verziónak. Neil Druckmann, a játék rendezője, a PAX Prime-on részletesen elmesélte az eredeti sztorit (vigyázat, bár ez alternatív sztori, spoileres lehet az eredetire!). Az eleje nagyjából ugyanaz volt, a dolgok akkor vettek egész más irányt, amikor a három főszereplő, Joel, Ellie és Tess csapatát megállították a határon mászkáló járőrők. Eredetileg egy doktor is volt a csoportban, akit a kislánnyal együtt próbáltak kicsempészni. A járőrcsapat egyik tagja, Tess bátyja éppen el akarta őket engedni, amikor a szkenner fertőzést jelzett Ellie-nél. Ekkor Joelnál felszínre tört a fájdalmas emlék, ahogy a saját lányát éppen így mészárolták le előtte. Ezek után nem tudta megőrizni a hidegvérét, megölte az őrt és tűzharc tört ki, ami végül Tess testvérének a halálához vezet. A nő úgy érezte Joel és Ellie elárulta őt és bosszút esküdött... Később, útközben a doktor is meghalt, de előtte elmagyarázza Joelnak, hogy a Ellie immunis a kórra és mindenképp el kell juttatni őt egy orvosi létesítménybe, ahol visszafejthetik a lány antitesteiből a betegség ellenszerét. Kalandjaik során elmenekülnek egy égő épületből (az ötlet hamarabb megvolt nekik, mint az Uncharted 3-as csapatnak, jegyezte meg Druckmann), csatlakoznak egy túlélő csoporthoz, akikkel részt vesznek egy nagy összecsapásban is a fertőzöttek ellen, amikor azok lerohanják őket. Még egy kutyát is magukhoz vesznek, már csak azért is, hogy legalább egyszer kapjon komolyabb szerepet egy kutya Naughty Dog játékban. Ha már itt tartunk, az eredeti ötlet alapján a gombafertőzés állatokat is megtámadott volna, de ezt az ötletet is kukázták végül. Ezt követően nagyjából ugyanaz történik, amíg ketten kalandoznak, egészen a végéig. Eredetileg itt Joel leadta volna Ellie-t egy kórház szerűségben, ahol az orvos félrehúzza a férfit és odasúgja neki, hogy "ez komplikált". A következő jelenet már az, hogy Joel elkormányozza a kocsit az eszméletlen kislánnyal a hátsó ülésen. Ellie felébred és elkezdenek azon veszekedni, hogy vissza kellene menniük, aztán bammm. A kocsijukba belehajt Tess. A nő és a bandája foglyul ejtik a duót, majd Tess azzal fenyeget, hogy a szeme láttára gyilkolja le Ellie-t, de az ügyes tinédzser kiszabadul, ellopja Tess kocsiját és visszamenekül a klinikára. Eközben Tess kínozza Joel-t és ekkor, visszaemlékezés formájában kapjuk meg a kórháznál kimaradt jelenetet. Ez mind átvezetőben történik, láthatjuk, Joel mit meg nem tett, hogy megmentse a kislányt. Majd a kép visszavált Ellie-re, aki képtelen Joel-t faképnél hagyni és visszafordul (jobb is, mert legyilkolt dokikat talált volna csak), egyenesen Tess "kínzókunyhójához" és megmenti a férfit.

Végül ketten együtt új életet kezdenek, úgy, hogy Ellie-nek gőze sem lesz arról Joel mit tett. Ebből a verzióból alakult ki a végső változat, a többit pedig már tudjátok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. myckie2
2013.08.31. 16:03
The Last of US - Mi lett volna ha... kiadják PC-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Magrathea
2013.08.31. 16:43
Ők inkább így gondolkodnak: Mi lenne ha... vennél egy PS3-at ezért? Hiszen emiatt csinálják az exkluzív címeket a belső stúdiók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Digu
2013.08.31. 17:02
Én meg amondó vagyok, hogy PS3-at ha vesz is valaki, azt használtan fogja most már megtenni. Abból a Sony-nak semmi haszna sem lesz, a játékkiadónak meg szinte mindegy lenne, hogy valaki PS3-ra vagy PC-re veszi meg. És biztos vagyok benne, hogy PC-re is minimum 1-2 millió példány elmenne belőle még így is. És csak át kéne portolniuk, ami azért nem egyenlő egy vadonatúj játék költségeivel, tehát bőven nyereséges lenne. Exkluzív címek esetén lehetne például 1-2 év késéssel kiadni PC-re, olyan lenne, mint a mozifilmek, leadják a filmet moziban, utána pár hónapra rá kiadják DVD-n/BR-en vagy akármin, rá pár hónapra vagy 1 évre megy TV-ben. Így az exkluzivitás is megmaradna részben, és az sem lenne, hogy csak ezért kelljen 8 féle konzolt, meg 1 PC-t tartani, hogy az ember 1-2 jó címet ki tudjon tolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2013.08.31. 17:08
Digu:

Lehet, hogy egy tökéletes világban így működne, de ez sosem fog megtörténni. A játékkészítő stúdió a Sony-é, a kiadó a Sony, a célplatform is a Sony konzolja. Lehet logikus lenne a konzolgeneráció végén már kiadni más platformokra is, de akkor sem fog megtörténni. És rengetegen még így is megveszek újonnan a PS3-at, konkrétan ahogy nézegettem pár fórumot millió hozzászólást láttam, akik csak ez a játék miatt vettek PS3-at, szóval hiába vennéd te meg használtan, rengetegen kiadják érte azt a kevés pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.08.31. 17:14
HUFEUR

Ezt én értem, de ha mondjuk megtetszik 1-2 játék, akkor most vegyek Xbox-ot, PS3-at, PS4-et és Xbox One-t is(mert ugye visszafelé kompatibilitás nem igazán van)? Na meg mellette a PC is ott van, akkor együtt mennyi is lenne, majdnem 1 millió csak a hardver? És lehet mindegyiken csak 1-2 játék volna amit az ember játszana?
Értem én, hogy fogyasztói társadalomban élünk, de azért azt, hogy itthon legyen 5-6 játékgép, kicsit túlzásnak érezném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Magrathea
2013.08.31. 17:24
Ezért kell választani 1 félét a PC mellé. Egy konzolgeneráció meg 5-8 évig (vagy még tovább) is kitart. 8 évente venni egyet nem olyan vészes. Az exkluzív címek arra vannak, hogy eldöntsd melyik legyen a választottad. Minden áron Halozni vagy Gearsezni akarsz? Xbox. Jobban érdekel a God of War, az Uncharted vagy a The Last of Us? Akkor PlayStation. Persze ennél jóval több exkluzív van, most csak mondtam pár példát. 2007-ben vettük meg párommal a PS-t és nagyon sok jó játék van hozzá. Én azt mondom megérte, mert a Sony ígerete szerint még minimum 1 évig támogatják, jönnek rá új címek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mikej95
2013.08.31. 18:40
myckie2: Teljesen egyet értek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.09.01. 11:56
Mindnehol ez van. Vagy rohadék az Audi, mert nem tesz olyan dolgokat au autóiba mint a Renault és fordítva, pedig te csak egy kocsit tudsz megvenni, nem 4-5 márkát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Digu MrFox
2013.09.01. 12:22
MrFox

Vártam, hogy megszólalj, de ez most nagyon amatőr beszólás volt
Ott max. annyi a különbség, hogy más a fogyasztás, vagy a sebesség, de A-ból B-be elvisz mindkettő. Szóval mondj jobb példát, vagy ne trolloskodj pici róka koma
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Lazahunter
2013.09.01. 17:35
Digu - 2013-08-31 17:02:55

"És biztos vagyok benne, hogy PC-re is minimum 1-2 millió példány elmenne belőle még így is."

A legjobbak is alig mennek el ilyen mennyiségben PC-n ... és hidd el, rengetegen vesznek még új PS3-at, mert árban alig van eltérés az új és a használt között ... itthon is kapsz annyiért 12GB-os modellt 1 év garival, mint amennyiért a nagyobb HDD-set adják használtan, gari nélkül .... HDD-t meg bármikor rakhatsz bele, ha nem elég a 12GB flash.

Én is csak úgy vettem használat, hogy 5 hónap garancia volt még rá ... a TLOU-t meg megvettem 9k-ért használtan, most meg 8.5k-ért viszik el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.09.01. 19:11
Lazahunter

A legjobbak is alig mennek el ilyen mennyiségben PC-n...

Az értékeléseit meg díjait figyelembe véve esélyes lenne erre simán, mert nem épp egy B kategóriás cím. Nyilván ha sokan PS3-at vettek miatta, akkor tán nem kérdéses, hogy PC-n hardver vétele nélkül is lenne rá igény.

A másik pedig, hogy oké, vesz az ember PS3-at 1 játék miatt, aztán jön másik jó játék amiatt PS4-et, meg Xbox-ra is van esetleg jó játék akkor azt is. Még mindig nem látom azt, hogy miért is kéne 4-5 konzol PC mellé, mikor egy PC mindezt tudná egyben is.
Tehát gyakorlatilag beerkát csinálnak az emberekből, most már szinte totál PC-s hardveriránnyal is mégis vegyél plusz konzolokat. Én csak ezt látom, és szomorú, hogy a világ ilyen irányba megy, hogy vegyél 10 féle eszközt, mert ugye ha szeretnél többféle játékkal játszani, vegyél 4-5 konzolt, mellé PC-t, de persze legyen okostelód, Tableted és Notebookod is. És a beerkája megy is bőszen megvenni mindet...
Vagy csak én látom, hogy a pásztorok terelgetni próbálnak? Engem, viszont senki se tereljen, mert nem vagyok beerka, ha nem adják ki PC-re, hát akkor tőlem nem látnak pénzt az tuti. Van egy határ amit már nem fogok átlépni még egy jó játék miatt sem, miközben az eszköz adott lenne, hogy átportolják idővel, csak pusztán a konzoljaik életben tartása okán nem teszik meg. De ha csak ezek tudják életben tartani a konzolokat, akkor mi értelmük is van tulajdonképpen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrFox
2013.09.01. 20:39
Digu : trollkodás az amit te csinálsz most (is), mivel nem cáfoltál meg semmiben. Csak azt mutattad fel, hogy kb. annyit tudsz az autókról, hogy elvisznek innen oda, és szerinted nulla közöttük a különbség. Nem is értem a mérnököket, miért törik magukat, ha úgyis egyforma mindegyik autómárka kívül-belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.09.01. 20:42
Digu : "Engem, viszont senki se tereljen, mert nem vagyok beerka, ha nem adják ki PC-re, hát akkor tőlem nem látnak pénzt az tuti."

Ja, vegyél inkább évente 40k-ért videokarit, az egy konzol életciklusában 7x40ezer. Ahhoz a 4db. PC exkluzívhoz ami megéri...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m76
2013.09.01. 21:36
@Digu

Az az igazság, hogy a konzolokat, és amúgy a játékokat sem a magyar piac sajátosságaihoz igazítják. Nem mindenhol olyan csórók és/vagy fillérbaszók az emberek, hogy használt cuccokkal szenvedjenek. Én se igazán szeretek használtazni, mert csak a gond van vele, utána kell járni, alkudozni, meg ide oda elmenni aluljáróban találkozni Pistikével átvenni, aztán vagy működik vagy nem. Én inkább besétálok a boltba és 20-30%-al többet kiadok, de akkor biztos azt kapom amit akarok, és akkor amikor akarom.

Az exkluzív cím meg azért exkluzív, mert a Sony/Microsoft pénzeli a fejlesztőt, így a kiesett haszon ami abból ered, hogy más platformra nem jelenik meg, azt már a fejlesztés során megkapják. A konzolgyártóknak pedig nem közvetlen a konzoleladás miatt éri meg, hanem azért mert feltételezik, hogy ha valaki vesz egy konzolt egy játékért, akkor az később még több játékot is venni fog hozzá. Ugyanis nekik minden egyes eladott játék után royalty jár, azok után is amit független stúdiók csinálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Digu MrFox
2013.09.01. 22:17
MrFox

Szívesen etetnélek még, de elfogyott a szotyi, bocsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!