iPon Hírek

The Miracle Machine – borkészítés egyszerűen és gyorsan

Dátum | 2014. 03. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Azok, akik otthon szeretnének maguknak sört főzni, többféle csomag közül is választhatnak, amelyekkel egyszerűbb a folyamatot végigvinni, ám azok, akik inkább bort szeretnének készíteni, már nincsenek ennyire elkényeztetve. Itt természetesen az abszolút kezdő felhasználókra kell gondolni, akik minden különösebb előképzettség nélkül, minél egyszerűbben szeretnék elkészíteni az áhított nedűt.
A helyzet borkészítés frontján hamarosan javulni fog, ugyanis érkezik egy új termék, ami a The Miracle Machine nevet viseli, célja pedig az, hogy minimális erőfeszítéssel, diszkréten, egyszerűen készíthessenek bort mindazok, akik a mesterfogásokat nem akarják megtanulni, de mégis szeretnének saját bort, ami azért iható is. Számukra a Miracle Machone megfelelő választás lehet, igaz, ára kissé borsos lesz: 499 dollárt kérnek el az otthoni borkészítésre alkalmas szerkezetért, ami egyébként igen komoly felszereltséggel érkezik. Persze az ár nézőpont kérdése, hiszen a The Miracle Machine használata nem csak egyszerű, de működése is gyors: pár nap elteltével már akár az ebédnél is kortyolhatjuk friss borunkat.
A The Miracle Machine mögött két neves szakember, Kevin Boyer és Philips James áll, akik természetesen nem ma kezdtek el borokkal foglalkozni. Az általuk megtervezett és létrehozott szerkezet meglehetősen bonyolult, működésének pontos technikai részleteit természetesen el sem árulják. Annyi azért kiderül a hivatalos weboldalról, hogy a The Miracle Machine egy fermentációs kamrára támaszkodik, amely számos elektromos érzékelővel, szivattyúval, melegítőegységgel és egyéb elektronikai komponenssel rendelkezik, amelyek a rendszer vezérlőjével együtt kontrollált környezetet biztosítanak az elsődleges – és ha szükséges, a másodlagos – erjesztési fázisnak. A rendszerben az erjedés alatt digitális refraktométer állapítja meg a folyadék cukortartalmát, a bor levegőztetéséről pedig egyedi tervezésű kerámiaszivattyúk gondoskodnak, amelyek szűrt levegővel látják el a rendszert, így lágyítják a tanninokat. A készülő bor ízének fejlődését ultrahanggal gyorsítja az okos kis szerkezet, az ultrahangos rezgések pedig az erjesztő kamra alja felől érkeznek. Az említett komponensek egy Arduino mikro-vezérlőhöz kapcsolódnak, amely gondoskodik róla, hogy a behelyezett alapanyagokból néhány nap elteltével elkészüljön az előre beállított bor.

Androidra és iOS-re egyaránt készül app
A The Miracle Machine mellé különböző csomagokban lehet majd megvásárolni a hat különböző bor előállítására alkalmas összetevőket. A tervek szerint az alkotók egy havidíjas borklubot hoznak majd létre, amelynek keretén belül havi szinten 10 dollár alatti összegért cserébe kapnak majd a tagok néhány egységcsomagot, amelyekkel heti egy üveg bort lehet előállítani. Maguk a csomagok egyébként az Amazon kínálatában is elérhetőek lesznek, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy a nemzetközi szintű terjeszkedés tervbe van-e véve, vagy nincs. Az már biztos, hogy az elkövetkező három hónap folyamán további 5-10 borfajtával bővül majd a repertoár. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonság pontosan mikor válik elérhetővé. További információkat itt találnak az érdeklődők.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. SzAdamAndy
2014.03.10. 20:14
LOL, remek csak mi az a 1993 a képen? Nem 2014-et írunk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. dj
2014.03.10. 20:17
Nem tudom ki találta ki ezt a hülyeséget, de igya meg az a lőrét, ami ezzel készül, aki kitalálta. Maradok a pincében készülő bornál, kivárom azt a pár hónapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. twollah
2014.03.10. 20:18
Jezusnak ehhez nem kellett telefon.
Analogban tolta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ptaylord SzAda...
2014.03.10. 20:32
A teljes verziós app-al évjáratot is állíthatsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bitangue ptayl...
2014.03.10. 21:13
http://www.bormania.hu/kiegkep.php?kieg_id=MTU3

állítólag működik, neves borászok használják.
ezért nem kell rögtön röhögni mindenen, amihez nem értünk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HozeManuel
2014.03.10. 21:39
Én el bírom képzelni hogy működik, csináltam már itthon bort magamnak, egyedül ezzel az ultrahangos gyorsítással vagyok szkeptikus. Ha azt mondják hogy 1-2 hét azt még elhiszem, de egy két nap? És annak milyen a minősége?

Másrészt jó hogy kényelmes de pont a borkészítés élményét veszi el az embertől, a belefektetett munka olyan pluszt ad amit nem lehet technikával pótolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Bl33z
2014.03.10. 21:54
Pár nap? Na ne vicceljünk már, beledobom a tablettát a marmonkannába és már kész is, mit kell itt játszadozni ezekkel a kütyükkel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.10. 21:56
Talán a bor évjárata?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. maxpapa
2014.03.10. 22:13
Akkor is a legjobb a hordóban érlelt bor lesz. Sznoboknak kötelező vétel lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester Bl33z
2014.03.11. 00:09
Bizony bizony.. a tablettással napokat sem kell várni. Kis helyen elfér, sokféle ízben kapható. és nem kell hozzá egy drága kütyü amibe bele kell rakni a tablettát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2014.03.11. 02:52
Tibi Atya ultrahangos szeszfőzdéje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Whysper
2014.03.11. 08:02
Zárjegy nélküli bor a lakásban. MICSODA???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!