iPon Hírek

The Old City - felfedező játék, filozofikus üzenettel

Dátum | 2014. 02. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A PostMod nevű független csapat The Old City néven filozofikus felfedezőjátékot fejleszt az Unreal motor segítségével. Az alkotók elsődleges célja, hogy egy tisztán érthető filozófiai üzenetet adjanak át nekünk mély értelmű allegóriák segítségével. A helyszín egy elpusztult civilizáció szétesőben lévő városa, a játék kezdetén ezt kell bejárnunk és felfedeznünk, hasonlóan a Dear Estherhez vagy a Gone Home-hoz. Később azonban megváltozik a játékmenet, döntéseket kell hoznunk, melyek mindegyike különböző helyekre visz el minket. Ezek a helyszínek mind-mind mást fognak nekünk elmesélni a világról és más megvilágításba helyezik az egész történetet. Ha mindet meg akarjuk ismerni, többször is végig kell vigyük a játékot.
Az alkotók egy olyan interaktív történetet ígérnek, amely eredetiségre, összetettségre törekszik, és mély jelentéstartalommal bír. A történetet részben a helyszínek tanulmányozásával, részben pedig karakterünk kommentárjaiból fogjuk megismerni. A játékban nem lesznek fegyverek, felhasználható tárgyak és szakértelmek sem, csak az önkéntes magányban élő főhős, és a pusztulóban lévő világ. A kísérőzenét az Atrium Carceri nevű svéd zenei projekt szolgáltatja, a főhős hangja Ryan Cooper lesz. A The Old City egyelőre csak PC-re készül, megjelenési dátuma még nincs.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Shinjiii
2014.02.20. 17:44
Egyre több az ilyen melankolikus, elgondolkodtató játék, aminek csak örülök. A Gone Home döcögős kezdése ellenére is nagyon jól tárta elénk a sztorit, teljesen magával ragadott. Én vevő vagyok ezekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. otherl
2014.02.20. 19:25
Kíváncsi vagyok rá, már csak a zene miatt is. Ideje volt már, hogy a Cold Meat-től csináljon valaki külső projektet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. m4ss.cor3 Shinj...
2014.02.20. 21:21
Szerintem annyira nem volt döcögős a kezdés, legalább is engem teljesen magába szippantott az elejétől fogva. Mondjuk előtte átrágtam magam jó pár teszten, szal annyira rá voltam izgulva hogy az sem érdekelt volna ha sünpornót villant az intro.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szilagyiv
2014.02.21. 08:46
Egy elpusztult civilizáció széteső városában hogyan ég tűz csak úgy az utcán, de főleg hogyan van világítás...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2014.02.21. 10:32
Már most oda vagyok érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.02.21. 13:06
m4ss: Kicsit üres volt a játék addig, amíg rá nem jössz, hogy a főszereplő húga áll a sztori középpontjában. Én mondjuk furcsálltam az elején a hangrögzítő üzeneteket pl, hogy mi vaaan? Meg a bal oldali folyosón lévő komódban fotó egy egyenruhás lányról. Az is később derül ki, kicsoda. Akkor még húztam a szemöldököm, de óriási élmény volt visszaszaladni, hogy ó, a mellén lévő névkártya ismerős volt, csak nem az a lány?

szilagyiv : Talán ezek a kérdések is megválaszolásra találnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Norbert09
2014.02.23. 16:42
Illuminati..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!