iPon Hírek

The Stanley Parable HD remix

Dátum | 2012. 09. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A The Stanley Parable egy igen érdekes és elmés kísérleti Half-Life 2 mod, amely a játékokon belüli történetmesélést figurázza ki, és azt az ellentétet hangsúlyozza, amely a kötött történet, és a játékos viszonylagos szabadsága között fennáll. Ebben a történetben mi alakítjuk Stanley-t, a főhőst, akit egy narrátor vezet végig a sztorin, amit múlt időben mesél el, ezért nem meglepő, ha igen mérges lesz, amikor nem azt tesszük, amiről éppen beszél.

A szerző így írta le ezt a különleges darabot: "A játék egy kísérlet a videojáték történetmesélési módszereiről, de az is lehet, hogy a lényege valójában az, hogy egyáltalán nincs is történet, vagy nincs játék. Lehet, hogy a szabadságról és a választás lehetőségéről szól, de az is lehet, hogy valami másról. Döntést hozol, ami nem jelent semmit, bejársz egy utat, ami nem vezet sehová, és ha IGAZÁN a dolgok mögé nézel, az egésznek nem lesz semmi értelme."

Akit a fentiek nem győztek meg arról, hogy ez a "nem történet" egy igazán nagyszerű történet, azoknak elmondjuk, hogy a mod 2011 júliusában jelent meg, és igen közkedvelt lett. Az alkotók most szeretnék, ha HD Remixelt és továbbfejlesztett verziója megjelenhetne, ezért a mi segítségünket kérik Steam Greenlighton. Az új verzió nem csak szebben néz ki, de új ötleteket is tartalmaz és új perspektívába helyezi az eredeti által bemutatott ötleteket. Az eredeti mod innen tölthető le, PC-n nem szükséges hozzá a Half-Life 2, elég a Source SDK (Macen kell hozzá a HL2). 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!